Zevenbergse kerken organiseren ‘Onderweg naar het Licht’ op kerstavond

De vier kerken in Zevenbergen, de Rooms-Katholieke Immanuëlparochie, de Hervormde Gemeente, de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt en de Gereformeerde Kerk, nodigen iedereen uit om kerstavond 2018 op een unieke manier te vieren. Vanaf drie plekken in Zevenbergen vertrekt er een wandeling die geleid wordt door herders, waarbij elke groep op zoek gaat naar de ster.

Kinderen mogen daarnaast verkleed komen als herder, engel of ander figuur uit het kerstverhaal en met een lampion wordt de wandeling nog mooier. Tussen 17.45 en 18.00 uur staan de herders klaar op één van de drie locaties om kinderen, papa's, mama's, opa's en oma's te ontvangen. Om 18.00 uur vertrekken de wandelingen vanaf één van deze locaties:

  • Schoolplein van basisschool ‘De Boemerang’ (De Meeren 1, Zevenbergen)
  • Plein de Donk – bij de Aldi (De Donk 12, Zevenbergen)
  • Woonzorgcomplex De Westhoek (Prins Bernhardstraat 1, Zevenbergen)

Wanneer de ster gevonden is, volgt er een kerstviering in de Rooms Katholieke kerk aan de Markt om 18.30 uur. Het kerstverhaal wordt in kindertaal verteld en uitgebeeld en de mooiste kerstliedjes worden gezongen. Ontmoet herders, de drie wijzen uit het Oosten, Jozef en Maria en hun bijzondere kindje in de kribbe. Rond de klok van 19.45 uur is de viering afgelopen en kan iedereen nagenieten met warme chocolademelk. Bij de uitgang van de kerk hebben bezoekers de mogelijkheid een gift te geven voor CliniClowns.