Zevenbergse jongeren zamelen geld in voor Mercy Ships tijdens Krotjesnacht

Eigenlijk is de Krotjesnacht een activiteit waarvan je verwacht dat het overal in het land wordt georganiseerd. Niets is minder waar, alleen in Zevenbergen hebben vier kerkgemeenschappen hun handen in elkaar geslagen en organiseerden zij al voor de 5e keer de Krotjesnacht. Maar liefst 23 jongeren en 9 begeleiders sliepen afgelopen vrijdag in een eigen gebouwde, kartonnen krot, om geld in te zamelen voor het goede doel Mercy Ships. 

Op het terrein van de Rooms-Katholieke kerk was het een drukte van jewelste met karton, plakband en dekzeil. De jongeren in de leeftijd van 11 tot en met 18 jaar bouwden een hutje waar ze de barre nacht in zouden doorbrengen. Gezien de harde wind van vrijdag met recht een barre nacht te noemen, maar het waren de kinderen zélf die aangaven toch écht buiten te willen slapen. "Wij hebben als plan B om binnen in de kerk te gaan slapen. Als het echt hard gaat regenen dan doen we dat ook hoor, maar de jongeren hebben zelf aangegeven, ondanks de wind, om het eerst buiten te proberen", vertelt kerkelijk werker van de Hervormde Gemeente, Pauline Kranendonk ons. 

Bijzonder aan de Krotjesnacht is dat vier kerkgemeenschappen zich inzetten: de Rooms-Katholieke Kerk, de Hervormde Gemeente, de Gereformeerde Kerk en de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt. De jeugd en de begeleiders van deze gemeenschappen werken samen om geld in te zamelen voor een wisselend goed doel. Dit jaar is het goede doel Mercy Ships, een hulporganisatie die met een ziekenhuisschip medische zorg verleent aan de allerarmsten in Afrika. De jongeren hebben met elkaar maar liefst € 1234,00 opgehaald!

Beelden bij dit artikel