24-jarige man uit Fijnaart medeverdachte gestolen barbecues

Agenten hebben afgelopen zaterdagmiddag een 37-jarige man uit Hoeven en een 24-jarige man uit Fijnaart aangehouden. De mannen zijn na overleg met de officier van Justitie buiten heterdaad aangehouden voor heling. De politie vermoedt dat de mannen geprobeerd hebben gestolen barbecues te verkopen.

Die barbecues zijn afkomstig uit een bedrijfspand in Steenbergen, waar van donderdag 20 op vrijdag 21 september 2018 is ingebroken. De buit bestond uit meerdere zogeheten Green Eggs. De barbecues werden al snel via een verkoopsite te koop aangeboden. De gedupeerde eigenaar van het bedrijf had een afspraak gemaakt met één van de ‘verkopers’ en de politie hierover geïnformeerd. In plaats van een 'geïnteresseerde koper' ontmoette een 37-jarige verkoper uit Hoeven de politie en werd buiten op heterdaad aangehouden.

In een berging trof de politie vervolgens vijf Green Eggs aan. Later die middag meldde zich een tweede verdachte op het politiebureau in Roosendaal. Deze man, een 24-jarige inwoner van Fijnaart, is ook buiten op heterdaad aangehouden. De politie onderzoekt wat precies de rol van de twee bij de diefstal / heling van de barbecues is geweest. Ze zitten om die reden nog vast.