Onze reisblog van Burendag 2018

Afgelopen zaterdag was het Nationale Burendag en dus trokken veel buurtjes in de gemeente Moerdijk met elkaar op. Samen de dag doorbrengen met gezelligheid, spelletjes en lekker eten; wat wil een mens nog meer? Zoveel activiteiten… Het was voor onze redactie niet mogelijk om overal bij te zijn, maar wij waren wél in Klundert, Zevenbergen, Standdaarbuiten en ook Zevenbergschen Hoek… Onze reisblog vangt aan.

Klundert
Toen wij de Ambachtsherenweg in reden op zoek naar de activiteit 'Ambachtsherenweg opfleuren', betrok de lucht zich grijs en grauw. De wind stak op en het weer liet zich even van haar guurste kant zien. Zo dachten ook de bewoners van de Ambachtsherenweg, want de dames en heren waren de kraampjes met spulletjes al aan het afbreken. Die ochtend hebben ze met elkaar een nieuwe picknickbank opgezet, waarna er een rommelmarktje werd gehouden. 's Middags zou er in de tent bingo gespeeld worden, maar vanwege het weer is die activiteit naar binnen verplaatst. "Wij mogen het enige nog leegstaande huis hier in de straat gebruiken van Woonkwartier, zodat we droog kunnen zitten. Super toch?!", vertelt een bewoonster ons. Dat is zeker super! Wat ook super is, is dat de bewoners best even wilden poseren voor onze foto op hun nieuwe picknickbank! 

Zevenbergen
Vanuit Klundert vervolgden wij onze weg naar de Kasteelweg in Zevenbergen, voor de activiteit 'Alle buren in beweging voor een mooiere buurt'. Waar wij verwachtten dat alle buren stonden te dansen en te springen, was dat niet precies de beweging die bedoeld werd. In woonzorgcentrum De Zeven Schakels was het een drukte van jewelste met kraampjes van de Bibliotheek VANnU, de Heemkundekring, Zorgboodschap en Menu Surplus. Ook gaven The 7 Hills Dancers een spectaculair linedance-optreden en mochten bezoekers van deze Burendag een ritje maken in één van de vijf oldtimers, beschikbaar gesteld door een oldtimer vereniging uit Langeweg. Een mevrouw van 88 jaar stapte in een auto van 54 jaar, dus volgde gekscherend de grap: "wat nou, 'oude' auto?!". Burendag 2018 in De Zeven Schakels is met dank aan Margo, Richard, Raymond en Yvonne wederom een groot succes gebleken. 

Standdaarbuiten
De KijkopMoerdijk-mobiel vervoer ons vervolgens van Zevenbergen naar Standdaarbuiten, waar het opvallend stil was in de Sportstraat. Op zoek naar de activiteit 'Buurt fauna-proof maken', reden we langs het huis van Peter van Gaal, tevens de EHBO-post in Standdaarbuiten. Wild zwaaiend vanachter zijn raam, beseften we dat hij onze bolide herkende en dus trapten wij de rem door de vloer en met een U-bocht-achtige manouvre, keerden we direct om. Peter vertelde ons dat de activiteiten in de Sportstraat waren uitgesteld vanwege het weer. "Later vanmiddag hebben we een gezellige samenkomst onder een partytent, met een vuurkorf en een barbecue." Op de vraag of Peter ons misschien foto's wilde sturen van deze gezelligheid, antwoordde hij volmondig ja. Alle foto's uit Standdaarbuiten zijn dus met grote dank aan Peter!

Zevenbergschen Hoek
De activiteit 'De Molensteen oppimpen' was voor onze redactie helaas niet te vinden. Logisch ook, want tegen de tijd dat wij in Zevenbergschen Hoek aankwamen, kwam de regen inmiddels met bakken uit de hemel. Een natte Burendag blijft nog steeds een Burendag, dus ook al zat het weer af en toe tegen, het feit dat men met de buurt gezamenlijk dingen onderneemt, elkaar beter leert kennen en gezellig samen is, is het allerbelangrijkste. Weer of geen weer. Want onthoud: een goede buur is beter dan een verre vriend!

De foto's van Burendag 2018 kunt u bekijken in ons fotoalbum via deze directe link https://kijkopmoerdijk.nl/albums/burendag-2018.html

Beelden bij dit artikel