Vlasserij-Suikermuseum in Klundert prima decor voor sfeervolle kerstmarkt

De combinatie tussen de museumstukken en de kraampjes ingericht met allerhande spullen, maakte dat het Vlasserij-Suikermuseum in Klundert een prima decor bleek voor de indoor kerstmarkt die gisteren gehouden werd. Een bijzondere locatie ook, één waar velen nog nooit eerder binnen waren geweest. Waar het museum normaliter bezien een entree vraagt, mede voor het in stand kunnen houden van het museum, was de kerstmarkt van gisteren gratis te bezoeken. 

Bij binnenkomst kreeg iedere bezoeker een kaartje aangereikt, wat als entreekaartje diende en waar contactgegevens van het Vlasserij-Suikermuseum opstaan. "Het museum wordt gerund door vrijwilligers, veelal van een wat oudere leeftijd. We mogen hier regelmatig bussen ontvangen van groepen die op dagtrip zijn, eigenlijk komen ze overal wel vandaan. Wat we vaak zien is dat juist de mensen die in de buurt wonen, nog nooit in het museum zijn geweest. Toch zijn we elke woensdag van 09.30 tot 17.00 uur geopend en van april t/m oktober ook op zaterdag en zondag van 13.30 tot 17.00 uur. Voor groepen gaan we op afspraak ook open op andere dagen. Onze belangrijkste inkomstenbron is onze horeca, daar zijn we echt heel blij mee en dat hebben we ook echt nodig", legt Wim die aan de deur stond ons uit.

Op de kerstmarkt in het museum kwamen we Joelle en Jack tegen. Beide jongeren zijn actief bij de Brandweer Klundert en zij bemanden dan ook in de ochtend de kraam die de brandweer had ingericht. "De ouwetjes mogen uitslapen vandaag", grapt Jack, "wij worden zo afgelost." Joelle zijn we al vaker tegen gekomen, bij en tijdens activiteiten van de brandweer. Niet bij uitrukken, maar wel bij promotieactiviteiten. Zo mochten wij afgelopen jaar aanwezig zijn bij een oefening van de jeugdbrandweer, bij een demonstratie tijdens de Open Havendagen en bij brandweeravonden op de kazernes. De brandweer in Klundert is nog steeds op zoek naar versterking, iets waar wij ook eerder over geschreven hebben. Zoals we gisteren aan Joelle hebben beloofd, kunt u de oproep voor Parttime Hero lezen door hier te klikken.

Even verderop kwamen we Tim tegen, die op zijn gemakje een kleurplaat aan het maken was terwijl zijn mama haar kraampje bemande. Het geheel werd voor ons afgetopt, toen wij van de horecadames een kop huisgemaakte erwtensoep voorgeschoteld kregen. De foto's die wij gisteren maakten, bekijkt u allen in de fotoslider boven dit artikel. Wilt u meer informatie over het museum, kijk dan eens op http://www.vlasserij-suikermuseum.nl

*Voor de app-lezers: om de kijkop-app zo snel mogelijk te houden, tonen we niet meer dan 5 foto's per artikel. Bij dit artikel zijn meer foto's geplaatst, welke u allemaal kunt bekijken door hier te klikken.

Beelden bij dit artikel