CV Import uit Moerdijk doet naam eer aan

Het was even schrikken voor iedere deelnemer van de kerstmarkt in Moerdijk dorp toen zij bericht kregen dat deze afgelast werd vanwege het slechte weer. Zo ook voor CV Import, een carnavalsvereniging uit Moerdijk, die gisteren de naam eer heeft aangedaan. Zij hebben namelijk direct na de afgelasting van de kerstmarkt in Moerdijk rondgebeld en voor hen werd ruimte gemaakt op de kerstmarkt in de molen in Hooge Zwaluwe, waar zij dus een importkerstkraampje mochten bemannen!

Waar op een hete zomerdag de draaiende wieken voor wat verkoeling kunnen zorgen, stond Molen Zeldenrust gisteren stil. Desondanks testte de wind de stressbestendigheid van de organisatoren door standje Decemberstorm op te zetten. De molenvrijwilligers waren hier echter niet van onder de indruk, want zij hadden de kerstkraampjes binnen in de schuur achter de molen opgesteld. In een door een heater verwarmde, overdekte en afgesloten schuur, was het prima vertoeven voor de bezoekers van de molenkerstmarkt.

Roy, Daniëlle, Claudia en Sjaan konden daar zeker over meepraten. "Onze carnavalsvereniging heeft het allemaal niet zo breed in de clubkas. Om dus wat extra geld op te halen voor de bouw van onze wagen, staan we altijd op de kerstmarkt en verkopen we van alles. Petten, kaarsjes, potjes, lampjes, maar zelfs ook chocoladespekken op een stokje. Dat was echt bloed, zweet en tranen afgelopen week en dan baal je extra hard dat de kerstmarkt afgelast wordt", vertelt Claudia ons. Gelukkig bood een oproep op Facebook uitkomst; alle stokjes werden binnen een mum van tijd na het plaatsen van het bericht verkocht!

Dankzij de verkoop van de chocoladespekstokjes en hopelijk ook dankzij de opbrengst van de kerstmarkt bij Molen Zeldenrust, hopen wij dat we CV Import tijdens carnaval 2019 weer met een mooie wagen op de foto kunnen zetten!

Beelden bij dit artikel