Verkeersexperts in de dop dankzij ANWB Streetwise

De leerlingen van basisscholen De Regenboog in Zevenbergen en de Mariaschool in Langeweg zijn verkeersexperts in de dop dankzij de leerzame dag die zij vandaag beleefd hebben. ANWB Streetwise verzorgt een leerprogramma waarbij kinderen spelenderwijs leren hoe ze om kunnen gaan met en zich moeten gedragen in het verkeer.

In de speelzaal van De Regenboog volgden de kinderen van groep 1 en 2 het onderdeel 'Toet Toet'. Er werd samen met de kinderen geoefend op het herkennen van verkeersgeluiden en veilig oversteken. Ook werd het belang van een autogordel in combinatie met het kinderzitje aangehaald aan de hand van een pop in een stoeltje, welke bij het grootste deel van de kinderen wel bekend was. 

De kinderen van groep 3 en 4 bevonden zich in de gymzaal voor het onderdeel 'Blik en Klik'. Ook hier wordt geleerd om veilig over te steken, maar ook in combinatie met stoplichten en zebrapaden, zowel lopend als op de fiets. Ook werd er gebruik gemaakt van een gele, elektrische auto. Die ANWB auto is elektrisch, zodat de kinderen leren dat ze niet alleen op hun gehoor af moeten gaan, maar ook goed moeten kijken wat ze op straat wel of niet doen. 

De leerlingen van groep 5, 6, 7 en 8 oefenden op de parkeerplaats bij V.V. Virtus. In het onderdeel 'Hallo Auto' leren groep 5 en 6 over de remweg van een auto en de invloed van de reactietijd op die remweg. Zij mochten zelf plaatsnemen op de bijrijdersstoel van ook een elektrische ANWB lesauto en mochten zelf remmen. Ook het belang van het dragen van een veiligheidsgordel en een stoelverhoger kwamen hier aan bod.

De groepen 7 en 8 oefenden hun fietsvaardigheid. De meeste kinderen fietsen zelfstandig naar school of gaan straks op de fiets naar de middelbare school. Tijdens 'Trapvaardigheid' fietsten de kinderen over een uitdagend parcours en trainden moeilijke manoeuvres. Ook reden ze met een zware rugzak op.

Vele verkeersexperts dus die zich binnenkort op de weg zullen bevinden. Een leuke, leerzame dag, waar wij natuurlijk ook even een kijkje namen. Foto's maakten we op de basisschool De Regenboog en in de gymzaal aan de Kristallaan. In goed overleg met de school hebben wij foto's gemaakt van de kinderen met in achtneming van de AVG. Mocht er onverhoopt toch een foto tussen zitten waar u bezwaar tegen heeft, kunt u ons dit kenbaar maken via info@kijkopmoerdijk.nl. Vermeld dan duidelijk om welke foto het gaat.

*Voor de app-lezers: om de kijkop-app zo snel mogelijk te houden, tonen we niet meer dan 5 foto's per artikel. Bij dit artikel zijn meer foto's geplaatst, welke u allemaal kunt bekijken door hier te klikken.

Beelden bij dit artikel