Topprestatie voor groener schoolplein

Ren je Rot, het door Martin Brozius gepresenteerde programma uit de jaren 70/80, kennen de leerlingen van de Mariaschool in Langeweg ongetwijfeld niet maar zich rot rennen déden ze wel. Sneller dan verwacht zaten de sponsorrondjes erop en werd het geweldige bedrag van € 1176,95 dat de sponsorloop opleverde bekendgemaakt. Met het bedrag zal het schoolplein opgeknapt worden waarbij met name ingezet wordt op groen.

Een groen speelplein. Dat is de wens in Langeweg van het team van de Mariaschool, de ouders en natuurlijk de leerlingen. Het benodigde geld werd bijeengebracht door een sponsorloop afgelopen woensdagmorgen. Betaald per rondje of afstand door familie, kennissen of buren, liepen de leerlingen een prachtig bedrag van € 1176,95 bij elkaar. Met het geld zal het schoolplein worden aangepakt en omgezet naar een groen speelplein. Dat houdt in bomen en perkjes maar ook plekken waar les gegeven kan worden.

Zelf kom je niet snel op het idee – wij op de redactie van KijkopMoerdijk in elk geval niet – maar sommige vakken kun je natuurlijk prima buiten leren, mits een beetje redelijk weer, met biologielessen voorop uiteraard. Was Ren je Rot net als voor de leerlingen in Langeweg, óók maar van ver voor onze tijd…

Beelden bij dit artikel