Sinterklaasintochtblog: de Sint en zijn Pieten in Zevenbergschen Hoek

Na Zevenbergen, Noordhoek en Klundert, stonden wij gistermiddag in Zevenbergschen Hoek om Sinterklaas te verwelkomen. Overigens niet alleen wij deden dat, ook vele Hoekse kindertjes, groot en klein, Fanfare OKK samen met de drumband van St. Caecilia uit Made, presentator Fred en burgemeester Jac Klijs. Deze Sinterklaasintochtblog start bij het watertje aan de Vlijt in Zevenbergschen Hoek.

Want daar stond Fred het publiek al op te warmen. Sinterklaasliedjes zingen, vertellen wat hij in zijn oortje, die direct in contact stond met de boot, door kreeg en… KijkopMoerdijk aankondigen! Wij voelden ons even belangrijker dan de goedheiligman, maar dat was logischerwijs van korte duur toen het eerste bootje met Zwarte Pieten het hoekje van de Vlijt om kwam varen. Net daarachter stond hij dan: de grote kindervriend uit Spanje, op een boot die vakkundig bestuurd werd door Wim Broere (ja, die van die meubelzaak in Made). Ook het laatste bootje met Pieten kwam uiteindelijk veilig aan de kant, met een klein beetje sturing van een zeer behulpzame man die daar 'toevallig' al in het water stond. 

Warm welkom geheten door burgemeester Jac Klijs en zijn partner, zette de Sint voet aan Den Hoekse wal. Zijn intocht werd vervolgd met een rondrit door het dorp en een leuke middag in de Zevensprong. De redactie van KijkopMoerdijk kon daar helaas niet bij zijn, maar wij maakten wél leuke foto's van de intocht! U bekijkt ze allemaal in de fotoslider boven dit artikel.

*Voor de app-lezers: om de kijkop-app zo snel mogelijk te houden, tonen we niet meer dan 5 foto's per artikel. Bij dit artikel zijn meer foto's geplaatst, welke u allemaal kunt bekijken door hier te klikken.

Beelden bij dit artikel