Sinterklaasintochtblog: de Sint en zijn Pieten in Klundert

Na Zevenbergen en Noordhoek, vervolgen wij onze Sinterklaasintochtblogs met de intocht van de Sint vanmorgen vroeg in Klundert. Een reddingsboot vol Zwarte Pieten voer over het water van de Vestkant, gevolgd door een Spietboot met Zwarte Pieten. Even daarna volgde nog een sloepje met Zwarte Pieten en daarna zelfs een jetski met Zwarte Pieten. Na al die boten met Zwarte Pieten, brak er grote paniek uit in Klundert. Waar was Sinterklaas?!

De Klundertse kinderen gilden en zongen de longen uit hun lijf voor Sinterklaas, maar op het water was geen spoor van de Goedheiligman te bekennen. Nog één keer, heel hard, op je aller aller hardst: Sinterkláááááááás… Ineens verscheen aan de overkant van de Vestkant een rood met wit gewaad, witte handschoenen, hoge mijter en een lange baard: Sinterklaas had zich gewoon verslapen!

Doordat de Pietenband 's middags op een Pietenfeestje moesten spelen, heeft Sinterklaas er eenmalig mee ingestemd dat zijn intocht in Klundert vervroegd zou worden naar 11.00 uur. Wat van tevoren een prima afspraak leek, daar had Sinterklaas vanmorgen toch wel ietwat moeite mee. Na een lange nacht over de daken van de gemeente Moerdijk, had hij toch wel wat uurtjes slaap in te halen. Gelukkig werd Sinterklaas wakker dankzij de vele aanwezige kindjes.

Kindjes waar wij ook leuke foto's van hebben gemaakt! U bekijkt alle foto's van de Klundertse intocht via de fotoslider boven dit artikel. 


*Voor de app-lezers: om de kijkop-app zo snel mogelijk te houden, tonen we 5 foto's per artikel. Bij dit artikel zijn meer foto's geplaatst, welke u allemaal kunt bekijken door hier te klikken. 


*De Sinterklaasintocht is een openbare aangelegenheid waar wij, ondanks de wet AVG, foto's van mogen maken en mogen publiceren. Mocht u echter een foto zien waar u bezwaar tegen publicatie heeft, kunt u ons dat kenbaar maken via info@kijkopmoerdijk.nl. Ook wanneer u een foto ziet die u leuk vindt en graag in uw bezit zou willen hebben, kunt u ons een e-mailtje sturen. Wij sturen deze dan gratis digitaal naar u toe. 

Beelden bij dit artikel