Schaapjes op het droge gebracht

In mei 2018 heeft u bij ons een verslag kunnen lezen over de wandeling die wij samen met Van Driel Landschapsbeheer uit Oudemolen maakten over de wallen en singels van Willemstad. Van Driel onderhoudt al ruim 11 jaar deze wallen en singels door het inzetten van schapen. De begrazing is niet alleen milieuvriendelijk, maar de natuur groeit ook nog eens mooier dan wanneer er machinaal wordt gemaaid. Maar ja, de natuur moet haar gang gaan en dat betekent dat de schapen naar binnen moeten voor de lammerperiode.

Begin februari begint die periode en dan moeten de schapen droog in de stal staan. Vanwege het natte weer van vorige week was het eventjes spannend, maar afgelopen zaterdag was het dan toch echt zover. Een tocht van ongeveer 3 kilometer werd ingezet om 700 schapen naar hun onderkomen te begeleiden. John, Claudia en Luc van Driel, schaapherder Didi Woning, Paul Kok en Maikel Endepoel hebben er, samen met de honden Lynn en Mate die een belangrijke rol speelden, ruim een uur over gedaan om van het weiland in Fijnaart naar de stal in Oudemolen te komen.

Wij mochten van Claudia foto's ontvangen van deze tocht, die u in bovenstaande slider kunt bekijken. Tijdens de wandeling in mei 2018 hebben we met Claudia gesproken en haar gevraagd of ze nog eens aan ons wil denken als er iets bijzonders gaat gebeuren. Zij hield zich absoluut aan haar belofte, waarvoor langs deze weg nogmaals hartelijke dank! 
 

*Hoe die wandeling door Willemstad er in 2018 uit zag, leest en bekijkt u via deze directe link naar het artikel van 19 mei 2018: https://kijkopmoerdijk.nl/nieuws/op-excursie-met-van-driel-landschapsbeheer-door-de-natuur-en-langs-de-schapen-in-willemstad.html

Beelden bij dit artikel