Rectificatie: Elektrische fietsinformatiedag voor vijftigplussers tóch op 12 november

Rectificatie:
Gisteren berichtten wij u dat de elektrische fietsinformatiedag wéér verplaatst zou zijn naar 23 november, maar zojuist hebben wij vernomen dat de gemeente Moerdijk een typfoutje op hun Facebookpagina heeft gemaakt en de informatiedag tóch op 12 november a.s. plaats zal vinden, zoals eerder naar buiten is gebracht. 

De elektrische fietsinformatiedag voor vijftigplussers die gepland stond op 23 oktober a.s., is verplaatst naar 12 november a.s. De dag duurt van 10.00 tot 16.00 uur, waarbij een lunch is inbegrepen. De ochtend staat de theorie centraal, in de middag de praktijk. Ook komt wethouder Thomas Zwiers langs met een presentje voor de deelnemers. 

Tijdens deze informatieve dag kunnen vijftigplussers uit de gemeente Moerdijk hun fietsvaardigheid met de elektrische fiets vergroten en de valkans verkleinen. Ook vijftigplussers die (nog) geen elektrische fiets hebben en zich graag willen laten informeren zijn van harte welkom. De deelname en de lunch zijn gratis.

De fietsinformatiedag wordt in afstemming met VVN Moerdijk georganiseerd door adviesbureau SOAB bij De Niervaert in Klundert en de dag bestaat uit:

• Een leerzame presentatie over de voor- en nadelen van de elektrische fiets en praktische tips om de kans op een valpartij of ongeval met zowel een gewone als een elektrische fiets te minimaliseren;

• Het opwarmen van de spieren en het uitvoeren van balans- en reactietesten onder leiding van een deskundige begeleider;

• Het uitproberen van verschillende elektrische fietsen;

• Het onder begeleiding van twee fietscoaches rijden van een klein parcours op het parkeerterrein om de fietsvaardigheid met de eigen gewone of elektrische fiets te testen en te vergroten;

• Het desgewenst afstellen van de fietsen van de deelnemers voor een goede zithouding en zadelhoogte;

• Gezamenlijk lunch;

• Een korte fietstocht op de eigen fiets door en rond Klundert;

• Een terugblik op de dag.


Aanmelden
Op de website www.e-biketraining.nl, is een tv-opname van een eerdere dag in Vught te vinden en kunnen vijftigplussers zich onder de gemeentenaam Moerdijk aanmelden. Er is in totaal ruimte voor 40 deelnemers. Telefonisch aanmelden kan ook bij SOAB via 076 – 521 30 80. De deelnemers ontvangen circa een week voor de (elektrische) fietsinformatiedag nader bericht.