Antoon en Toos Nootenboom-de Groot uit Zevenbergen vandaag 60 jaar getrouwd

Vandaag vieren Antoon en Toos Nootenboom-de Groot uit Zevenbergen hun 60-jarig huwelijksjubileum. Antoon en Toos leerden elkaar kennen op de feestavond vanwege het 25-jarig bestaan van V.V. Virtus. Antoon voetbalde daar, Toos beoefende korfbal. 'Aan de toog' vroeg Antoon of Toos misschien iets wilde drinken, waarna ze met elkaar aan de praat raakten. 

Toos was direct gecharmeerd van Antoon. "Het was een leuke jongen en hij was ook best lief. En nog!", lacht Toos hardop. Antoon vult haar aan: "En zij was een hele knappe meid. Daar viel meteen mijn oog op". Antoon, geboren in de voormalige buurtschap Nieuwendijk, dat lag tussen Klundert en Moerdijk dorp, voetbalde eerst bij TPO, de voetbalclub in Moerdijk dorp. Toen Antoon 16 jaar was werd het land getroffen door de watersnoodramp, die TPO geheel wegveegde. Via zijn werk bij Van Opstal kende hij wat mensen die in Zevenbergen voetbalden, bij V.V. Virtus, die hem vroegen om zich bij hen te voegen. "Zo is dat dus gekomen. Ik begon in het derde, maar ging al vrij snel naar het tweede en naar het eerste. Zodoende was ik dus ook op die feestavond, waar ik Toos leerde kennen."

Nog op diezelfde avond vroeg Antoon of hij Toos thuis mocht brengen en dat was dat: de vonk sloeg over. Antoon en Toos hebben zo'n 2,5 jaar verkering gehad, waarin het eventjes duurde voordat zij aan beider families voorgesteld werden. Toos vertelt: "Maar op een gegeven moment vroeg ik dan toch thuis of mijn vrijer mocht komen. Zo noemde je dat hè vroeger, je vrijer. Dat mocht en eigenlijk viel het meteen goed. Antoon was bij ons welkom vanaf het begin en andersom ik ook bij hem thuis. Na een paar jaar verkering, verloofden we ons want, als ik heel eerlijk ben, was het een 'moetje'. Ik was op mijn trouwdag (30 oktober 1959, red.) drie maanden in verwachting van ons eerste kind."

In hun huwelijk mochten Antoon en Toos samen drie kinderen krijgen: Marja, Peter en Claudia, en vervolgens ook drie kleinkinderen, Devonn, Jesse en Nikki. Antoon en Toos kregen zelf dus twee dochters en een zoon, hun kinderen kregen twee zonen en een dochter. Samen met schoonzoon Paul en schoondochter Willeke, is het gezin compleet. Een warm gezin, dat tevens alles uit de kast heeft gehaald om het appartementencomplex waar het echtpaar inmiddels alweer 18 jaar woont, te versieren. "Samen met buurvrouw Paula hoor. We hebben gisterenavond slingers en ballonnen opgehangen in de hal op deze verdieping en buiten staat een enorme boog op één van de balustrades. Met lichtjes, dus je ziet het straks in het donker extra goed", vertelt Claudia.

Vandaag viert het echtpaar Nootenboom dus hun 60-jarige bruiloft, het diamanten jubileum. Op de vraag of zij het leven 60 jaar geleden nogmaals samen waren aangegaan als ze toen al wisten, wat ze nu weten, antwoordden ze allebei grappend en met een héle, brede lach: "Echt niet!!", om na het schaterlachen te vervolgen met: "Nee hoor, we hebben een goed leven gehad samen en dat hebben we nog steeds. En natuurlijk heeft het leven ups en downs, dat heeft ons huwelijk ook gehad. We hebben heel veel meegemaakt, verdrietige en onzekere tijden gekend, maar we hebben altijd steun bij elkaar gezocht én gevonden."

De redactie van KijkopMoerdijk.nl feliciteert Antoon en Toos nogmaals van harte met deze bijzondere dag en wij danken hen nogmaals voor de gastvrije ontvangst. Wij hopen hen in goede gezondheid over 5 jaar wéér te zien, maar dan op hun briljanten jubileum!

Beelden bij dit artikel