Paperassen ondertekend voor start bouw onbemand tankstation Standdaarbuiten

Al sinds 2016 zijn er plannen voor een onbemand tankstation in Standdaarbuiten. Het tankstation komt bovenop het talud aan de Markweg, nabij de zuidelijke afrit van de A17. Gistermiddag vond het moment plaats dat wethouder Désirée Brummans en Stephan Mangnus, algemeen directeur van Sakko Commercial, de locatie-ontwikkelingsovereenkomst hebben ondertekend. Dankzij deze overeenkomst kan Sakko Commercial, de ontwikkelaar van het project, begin volgend jaar starten met de bouw van het tankstation.

Niet alleen de plannen zijn er al sinds 2016, ook het overleg met inwoners van Standdaarbuiten duurt al ruim twee jaar. Zo hebben de inwoners hun wensen uitgesproken, zoals het tankstation afschermen met groen vanwege het uitzicht, het uitschakelen van de kapverlichting aan de dorpskant, het plaatsen van cameratoezicht en het juist niet plaatsen van een toilet of shop. Ook geldt er straks een parkeerverbod. Die drie laatstgenoemde wensen spraken de inwoners uit vanuit hun angst voor overlast en criminaliteit. 

Het was een echte papierwinkel, die overeenkomst, maar na 53 pagina's in drievoud te hebben geparafeerd, kon wethouder Brummans alleen maar lachen. "Als wethouder van duurzaamheid ben ik natuurlijk erg gelukkig met de elektrische oplaadpunten die het tankstation zal bevatten en de toekomstige optie voor duurzamere brandstof". Mangnus neemt het woord over: "Ja, er is nu al rekening gehouden met de mogelijkheid tot het implementeren van bijvoorbeeld CNG en LNG pompen. Als de markt er klaar voor is, kunnen we een nieuwe vergunning aanvragen om die opties toe te voegen aan het tankstation".

"Er zijn in verhouding nog zeker veel bemande tankstations tegenover onbemande. Elk bemand station van Sakko, breiden we echter wel uit met bijvoorbeeld een shop, een bakery en een zithoekje, zodat het meer is dan alleen een tankstation. Dat wordt in Standdaarbuiten niet het geval; die wordt en blijft onbemand. De volgende stap in de realisatie is het ter inzage leggen van de uitgebreide omgevingsvergunning. Als alles goed gaat, kunnen we in het begin van het nieuwe jaar starten met de bouw, waar we ongeveer 3 maanden voor nodig hebben", vertelt de algemeen directeur. 

Naast Brummans en Mangnus, waren ook Wilfried Broer, consultant van Sakko Commercial, en Huub Sens-Husson, projectleider van de gemeente Moerdijk, aanwezig bij de ondertekening. 

Beelden bij dit artikel