Cees en Annie van de Kolk uit Standdaarbuiten vieren 60 jarige bruiloft

Vandaag zijn Cees en Annie van de Kolk uit Standdaarbuiten 60 jaar getrouwd. Annie (83) is opgegroeid in Rotterdam, Cees (87) in Leerdam. Cees werkte als glasinstrumentmaker in de scheepvaart bij het toentertijd enige bedrijf in Nederland dat thermometers produceerde. Wanneer er in de Botlek een schip kwam die direct een thermometer moest hebben, maakte Cees deze met de hand. Cees ging in de kost bij zijn zus in Rotterdam, waar hij Annie tegen het lijf liep.

"Dat heette toen nog zo hè? In de kost gaan. Nu zie je dat niet meer zo, maar vroeger was dat heel normaal. Zijn zus woonde bij ons om de hoek en toen kwamen we elkaar tegen. We zeiden elkaar gedag", vertelt Annie. Cees vervolgt: "Ja, zij stond op een dag met de auto van haar vader te tanken bij het pompstation. Toen raakten we aan de praat en vroeg ik of ze 's avonds mee koffie wilde drinken in de stad. Dat hebben we gedaan, we hadden vanaf het begin een enorme klik. We hebben maar een jaartje verkering gehad, getrouwd op 25 september 1958 en we zijn nooit meer uit elkaar gegaan."

Cees en Annie mochten één zoon krijgen, Ronald, die in Standdaarbuiten is gaan wonen. Ronald zei steeds vaker tegen zijn ouders dat zij ook eens voor een huisje moesten kijken in het dorpje wat hij zijn thuis is gaan noemen. Ronald schonk Cees en Annie twee kleindochters, waarvan er inmiddels zelf ook één een kindje heeft mogen krijgen. Een rijkdom dus, waar Cees en Annie sinds een aantal jaar dichtbij kunnen wonen. "Deze huizen werden gebouwd en elke woensdag als we op bezoek waren bij de kinderen, namen we even een kijkje. Toen de kans zich voor deed, hebben we hem gegrepen", vertelt Cees. 

Afgelopen zondag heeft het hele gezin genoten van een feestelijk diner en een aantal dagen daarvoor zijn alle buren op visite geweest om het huwelijksfeest te vieren. Iedereen heeft geholpen met het inschenken van de koffie, maar ook met het opruimen na de viering. Eén van de voorbeelden waardoor Annie ons meerdere malen vertelt dat het erg fijn wonen is in Standdaarbuiten. 

KijkopMoerdijk feliciteert Cees en Annie van harte met hun diamanten huwelijksjubileum en dankt hen hartelijk voor de gastvrije ontvangst. Ook danken wij hun zoon Ronald, voor zijn in eerste instantie sceptische houding naar ons toe. De ontferming over zijn ouders is iets wat wij zeer bewonderen en aanmoedigen. Wij vonden het erg fijn om hem ook even te kunnen ontmoeten en net zoals zijn ouders, de hand te schudden.