Nieuwe dôme is uitgekomen droom voor Fanfare OKK

Begin november heeft u bij ons al kunnen lezen dat de nieuwe repetitieruimte van Fanfare OKK uit Zevenbergschen Hoek gerealiseerd was, maar gisteravond vond dan eindelijk de echte officiële opening plaats. Na een traject van meer dan twee jaar, mochten Reinier en Denise met het onthullen van de fotocollage van de verbouwing, de openingshandeling verrichten samen met burgemeester Jac Klijs, die speciaal voor deze gelegenheid de nieuwjaarsreceptie van de Provincie had laten schieten. 

Voorzitter Ellie Akkermans opende de avond met een kort woordje: "We zijn al jaren bezig om een andere ruimte te vinden, Fanfare OKK groeide echt uit zijn jasje. Binnen het dorp leken weinig alternatieven, behalve deze bedrijfsruimte, eigendom van Ad Karremans. Begin 2017 zijn we met Ad in gesprek gegaan en na enkele weken bedenktijd, reageerde hij gelukkig positief. Dan komt het lastige gedeelte: de juiste vergunningen aanvragen. We zijn door de gemeente Moerdijk ontzettend goed geholpen, maar kregen in eerste instantie toch een negatief antwoord. Na meerdere gesprekken te hebben gevoerd, kwam het hoge woord eruit: ja, de vergunning was binnen. Het kostte ons alleen wel 1400 euro. In een gesprek met wethouder Eef Schoneveld, over dat dit voor een vereniging wel een erg groot bedrag is, gaf hij ons gelijk. We hebben het eerst moeten betalen, maar na enkele maanden stond het volledige bedrag weer terug op onze rekening. Daarmee kunnen we wel stellen dat de gemeente Moerdijk ook een grote sponsor te noemen is", aldus Ellie. 

Na het vergunningstraject, volgde natuurlijk de verbouwing. "We hebben alles zelf gedaan, alle leden hebben hun handen uit de mouwen gestoken. Ik denk zelfs dat er tussen de 1500 en 1700 uur gewerkt is om alles hier gereed te maken. Op 23 augustus 2018 vond onze eerste repetitie hier plaats, wát een verbetering! De nieuwe ruimte is twee keer zo groot en twee keer zo hoog. De stoelen en het slagwerk kunnen allemaal blijven staan, het opleidingsorkest en het groot orkest kunnen gemakkelijk allebei op dezelfde avond repeteren. Ook hebben we gekozen voor geluidswerende en brandvertragende gordijnen, die een enorme kostenpost bleken te zijn. We hebben verschillende bedrijven aangeschreven, maar het verlossende antwoord kwam van het Rabobank Stroomversnellingsfonds, die het volledige bedrag van 4857 euro hebben gesponsord."

Dieuwke Simonis was gisteravond ook aanwezig namens de Rabobank om de cheque voor de gordijnen uit te reiken. "Ik heb vanavond maar een bescheiden rol, maar ik ben vereerd dat ik deze cheque mag uitreiken. Dit is waar het stroomversnellingsfonds voor bedoeld is, een lokaal doel waar vele mensen profijt en plezier van hebben. Naast dat ik jullie deze cheque mag overhandigen, wil ik jullie ook van harte uitnodigen om een keer in Restaurant Onze Kerk in Hooge Zwaluwe te komen spelen. Daar ben ik namelijk ook van", lacht Dieuwke. 

Die uitnodiging staat en als het zover is, beloven wij plechtig daar óók een foto van te komen maken! 

Beelden bij dit artikel