Moerdijkse Vogel Vrienden bejubeld, fotograaf KijkopMoerdijk uitgefloten

Ja heus, onze fotograaf werd gisteren uitgefloten op de vogeltentoonstelling van de Moerdijkse Vogel Vrienden in Moerdijk dorp. Daar in de Ankerkuil, floot hij zomaar argeloos tussen zijn tanden door. Het kwam hem te staan op een oorverdovend fluitconcert van een samengesteld koor met leden als kanaries, parkieten, zebravinkjes, gouldamadines en nog veel meer gevederde koorleden! Best een gezellig tafereeltje, wat de vogeltentoonstelling op zichzelf ook eigenlijk wel was.

De vogelclub Moerdijkse Vogel Vrienden is opvallend genoeg opgericht in de nacht van de watersnoodramp, van zaterdag 31 januari op zondag 1 februari 1953. Al sinds de oprichting van de club, wordt er ieder jaar een vogeltentoonstelling gehouden. Reken dus maar uit, al voor de 66e keer kon men genieten van de leukste, mooiste en meest kwetterende vogeltjes. Dat zijn natuurlijk niet al 66 jaar dezelfde vogels, maar ieder jaar staan er weer nieuwe aanwinsten bij, die gehouden en verzorgd worden door de leden van M.V.V. Voorafgaand aan de tentoonstelling, is de club tevens bij basisschool De Klaverhoek geweest om kinderen van de leeftijden 5 tot +/- 12 jaar bij het vogelen te betrekken. Zo konden de kleinsten meedoen aan de kleurwedstrijd, de iets ouderen konden een woordzoeker maken en de nog iets ouderen een prijsvraag invullen. 

De uitslag van die wedstrijden, evenals de vogel verkozen tot publiekswinnaar en de jubilarissen die zaterdagavond gehuldigd zijn, worden op een later tijdstip bekend gemaakt. Daar leest u dan vanzelfsprekend ook over op KijkopMoerdijk.nl. De foto's die wij gisterenmiddag van de tentoonstelling maakten, bekijkt u in de fotoslider boven dit artikel.

Beelden bij dit artikel