Wat een uitkomst: Overdekte Kerstmarkt in Fijnaart

Het is natuurlijk erg jammer als je als organisatie een kerstmarkt moet afgelasten omdat het stormt, zoals in Dordrecht afgelopen weekend het geval was. Maar dat konden ze in Fijnaart niet laten gebeuren dus bedachten ze een oplossing: een overdekte kerstmarkt, wát een uitkomst! De kraampjes vol (kerst)artikelen stonden beschut en droog in vaste tenten én binnenin de zaal van de Fendertse Hoeve.

Zelfs het podium was overdekt. De muzikanten van The Black Sheep Swing Band pasten er weliswaar niet allemaal onder, maar dat mocht de pret niet drukken. Op stoeltjes voor het podium speelden zij de kerststerren van de hemel. De jongste bezoekers konden zichzelf laten schminken of rondjes draaien in de draaimolen. Vele lokale ondernemers namen deel aan de kerstmarkt, waar zij hun artikelen aan de man brachten. Ook De Hoeverunners mochten een stand bemannen, om HomeRun, een estafetterun waarbij 240 km in 24 uur wordt hardgelopen om geld in te zamelen voor de Ronald McDonald Huizen, Huiskamers en Vakantiehuizen. In gesprek met hen hebben we afgesproken dit lokale team, bestaande uit o.a. Kees Ploeg uit Fijnaart en Marcel Bongers en Suzanne van Kaam uit Klundert, te gaan volgen op weg naar de HomeRun op 27 en 28 juni 2020. Wilt u alvast wat meer informatie over dit goede doel? Kijk dan eens op de website.

De overdekte kerstmarkt in Fijnaart gaat de boeken in als geslaagde dag, waar ook KijkopMoerdijk een bezoekje aan bracht. U bekijkt onze foto's in de fotoslider boven dit artikel.

*Voor de app-lezers: om de kijkop-app zo snel mogelijk te houden, tonen we niet meer dan 5 foto's per artikel. Bij dit artikel zijn meer foto's geplaatst, welke u allemaal kunt bekijken door hier te klikken.

Beelden bij dit artikel