Kerstmarkt in Het Arsenaal Willemstad jaar na jaar goedbezocht

Of er nu wel of niet winterfestiviteiten in Willemstad georganiseerd worden, de kerstmarkt in Het Arsenaal staat ieder jaar als een steevast kersthuis. Bezoekers weten de gezellige markt al ruim 20 jaar te vinden, iets waar de werkgroep dan ook terecht fier op is.

Die werkgroep bestaat uit 5 personen en is een onderdeel van De Stichting Vrienden van de Willemstadse Koepelkerk. De opbrengst van de kerstmarkt komt dan ook geheel ten goede aan de Koepelkerk en dit jaar specifiek aan nieuwe geluidsboxen. Vandaar ook het thema: 'Er zit muziek in de Koepelkerk'. De werkgroep Kerstmarkt is het hele jaar bezig met het inkopen van prijzen voor het Rad van Fortuin, Willemstadse ondernemers benaderen, het maken van kerststukjes en het in elkaar zetten van de kerstmarkt. Zo konden bezoekers ook genieten van een raadspelletje 'Raad het Geluid', de WillemStar Singers, de jeugdige bezoekers konden cadeautjes grabbelen in de grabbelton en natuurlijk werd de innerlijke mens ook goed verzorgd. 

Behalve de werkgroep waren er tijdens de markt vele vrijwilligers actief die de activiteiten in goede banen leiden. Zoals bijvoorbeeld het barpersoneel, wat ons specifiek verteld werd. De dames en heren achter de bar stonden daar namelijk óók geheel vrijwillig en zorgden ervoor dat de bezoekers voorzien werden van een lekker drankje of zelfgebakken appeltaart. Ieder jaar kan de werkgroep nieuwe vrijwilligers gebruiken, dus als je het leuk vindt om je op wat voor manier in te zetten voor de kerstmarkt, kijk dan eens op de website http://www.vriendenwillemstadsekoepelkerk.nl/wp/kerstmarkt/.*Voor de app-lezers: om de kijkop-app zo snel mogelijk te houden, tonen we niet meer dan 5 foto's per artikel. Bij dit artikel zijn meer foto's geplaatst welke u allemaal kunt bekijken door hier te klikken. 

Beelden bij dit artikel