Moerdijkse horeca mag terrassen uitbreiden vanaf 1 juni

De gemeente laat weten dat de Moerdijkse horeca onder bepaalde voorwaarden, vanaf juni hun terrassen tijdelijk mogen uitbreiden. De gemeente wil hiermee de horecaondernemer tegemoet komen. Horecaondernemers konden hiervoor een plan indienen, 23 verzoeken zijn ingediend en bijna alle verzoeken zijn goedgekeurd.

In sommige gevallen moest hiervoor wel een aanpassing van het oorspronkelijke verzoek nodig. In 19 gevallen gaat het om individuele horecagelegenheden, in 4 gevallen om gezamenlijke initiatieven van de horeca. Bij de beoordeling van de verzoeken heeft de gemeente gelet op veiligheid, verkeer, handhaving en vergunningen. Ook gelden er randvoorwaarden; ondernemers moeten zich bijvoorbeeld houden aan de landelijke richtlijnen, de noodverordening van de Veiligheidsregio en het protocol Corona van KHN. Ook mogen er geen openbare wegen worden afgesloten en moet de bereikbaarheid voor de hulpdiensten gegarandeerd zijn. Live optredens of andere voorzieningen voor het vermaak van de gasten zijn niet toegestaan.

De goedkeuring om de terrassen uit te breiden geldt tot 1 oktober 2020, of eerder, wanneer een verdere verruiming van de mogelijkheden deze terrassen overbodig maakt. De gemeente brengt geen kosten in rekening voor de tijdelijke uitbreiding van de terrassen.