Moerdijk dorp viert Nationale Pannenkoekdag

Nationale Pannenkoekdag, daar weten ze in Moerdijk dorp wel raad mee. Stichting SKW De Klavers verwachtte zo'n 160 personen en de vrijwilligers hebben er in totaal 50 pakken pannenkoekmix doorheen gejaagd! De keukenmeisjes Ingrid, Linda en Helma kregen vanmorgen bakhulp van de leerlingen van groep 8 (vijf stuks) en de leerlingen van groep 7 (zes stuks) dekten de tafel en versierden de zaal van De Ankerkuil.

"Wij hebben hier in De Ankerkuil al 30 pakken mix gebakken en een aantal ouders hebben samen nog eens 20 pakken mix omgezet in verse, goudbruine pannenkoeken. Ik houd me bezig met het beslag, ik vind pannenkoeken bakken eigenlijk niet zo leuk. De eerste mislukt altijd toch?", vertelt Ingrid van SKW De Klavers ons, terwijl ze lachend naar een zwarte pannenkoek wijst. "Linda en Helma ontfermen zich over het bakgedeelte, ik zorg dat ze voldoende beslag hebben." 

Dat bakken begon overigens al om 08.30 uur vanmorgen, toen in De Ankerkuil nog gewoon de afzuiging aan stond. Tegen de tijd dat de redactie van KijkopMoerdijk de eerste foto's kwam maken om 11.00 uur, stonden alle deuren al wagenwijd tegen elkaar open en had de geur van verse pannenkoeken zich door het hele complex verspreid. De laatste pannenkoeken werden gebakken, de tafel gedekt, de zaal versierd, want om 12.00 uur kwam er een storm van Moerdijkse senioren en alle basisschoolleerlingen de Ankerkuil binnen om de versgebakken pannenkoeken te verorberen. Dat is dan ook precies de bedoeling van Nationale Pannenkoekdag: basisscholen die op deze dag pannenkoeken bakken voor senioren uit het dorp of omgeving, want deze opa's en oma's mogen ook best wel eens in het zonnetje gezet worden! 

U bekijkt alle foto's van de Nationale Pannenkoekdag in De Ankerkuil via deze directe link: https://kijkopmoerdijk.nl/albums/nationale-pannenkoekdag-in-moerdijk-dorp.html

Beelden bij dit artikel