Basisschool De Cocon in Klundert bakt ze bruin op Nationale Pannenkoekdag

Net zoals in Moerdijk dorp, werden er vanmorgen ook vele bruine pannenkoeken gebakken op basisschool De Cocon in Klundert. De leerlingen van de basisschool hebben de senioren uit de omgeving uitgenodigd, evenals de opa's en oma's van de leerlingen om verse pannenkoeken te komen eten. Zo'n 90 personen zochten rond de klok van 11.30 uur een plekje uit om de lekkernijen te verorberden. 

"We hebben hulp gehad van ouders van leerlingen, die vanmorgen thuis pannenkoeken hebben staan bakken. Wij hebben de school omgetoverd tot pannenkoekenrestaurant, zodat we om 11.30 uur iedereen konden ontvangen. 25 pakken mix keer gemiddeld 12 pannenkoeken… Ja, dat zijn er al 300", rekent directeur Jan even snel uit. "Nou, ik haal er wel 30 uit een pak hoor", roept Petua. "Ik bak altijd hele dunne pannekoeken, vind ik lekker." Hoe veel het er dus precies waren, is onbekend, maar het waren er in ieder geval veel. 

Oma Diny kwam ook voor de pannenkoeken, maar zat wel met een klein probleempje. "Eerst heb ik mijn pols gebroken en nu doet mijn bovenarm lastig. Ik zit dus in een mitella. Deze meiden wonen allemaal in dezelfde straat, daar ben ik surrogaat-oma voor, dus ik mocht ook pannenkoeken komen eten vandaag. Ik kan ze alleen niet zelf snijden!", vertelt Diny ons. Gelukkig was daar Melissa die oma Diny te hulp schoot en de pannenkoek voor haar in stukjes wilde snijden. Terwijl ze de vork aan Diny overhandigde, lachte ze: "Je kan wel gewoon zelf eten toch?!". 

Op Nationale Pannenkoekdag bakken basisschoolleerlingen door het hele land pannenkoeken voor de senioren uit de omgeving. Opa's en oma's die het verdienen om eens in het zonnetje gezet te worden. Patricia tikte ons op de schouders en fluisterde: "Zou je die tafel daar op de foto willen zetten? Dat zijn mijn kinderen samen met omi. Omi is namelijk MIJN oma, dus ze dacht dat ze niet welkom was omdat ze niet de oma was van één van de kindjes hier op school. Dus ik zei 'ben je nou helemaal mal!' en nu zit ze hier lekker te eten." Natuurlijk doen wij dat, Patricia! Omi staat (o.a.) op de allereerste foto in het fotoalbum, gehuld in de hemelsblauw met lila blouse.

U bekijkt alle foto's die wij maakten op De Cocon in het fotoalbum via deze directe link: https://kijkopmoerdijk.nl/albums/nationale-pannenkoekdag-in-klundert.html

Beelden bij dit artikel