Bibliotheek VANnU Zevenbergen komt met informatieve Media Ukkie Dagen

Schermen hebben een grote aantrekkingskracht op de allerkleinsten. Ze weten feilloos hun favoriete filmpje of spelletje te vinden op de tv, smartphone van mama of tablet van opa. Ze vermaken zich er prima mee en als ouder heb je even je handen vrij. Maar wat is bijvoorbeeld geschikte media? Bibliotheek VANnU in Zevenbergen organiseert daarom de Media Ukkie Dagen van 29 maart t/m 5 april. Tijdens de Media Ukkie-speelochtend en het Ontdekplekje van Rupsje Nooitgenoeg krijgen ouders informatie over geschikte media voor kinderen. 

Media Ukkie-speelochtend op woensdag 27 maart van 10.00 tot 11.00 uur 
Kom samen met je (klein)kind naar de Media Ukkie-speelochtend. Er wordt natuurlijk voorgelezen en Co-de-rups komt op bezoek bij ‘Rupsje Nooitgenoeg’.

Ontdekplek ‘Rupsje Nooitgenoeg’
Tijdens de Media Ukkie Dagen kun je tijdens de (bemande) openingstijden van Bibliotheek Zevenbergen het plekje van ‘Rupsje Nooitgenoeg’ ontdekken. Samen met je (klein)kind kun je naar hartenlust lezen, spelen en kijken. Voor ouders en verzorgers liggen er tips en inspiratie klaar over geschikte media voor thuis.  

Lezing autisme en media op vrijdag 12 april van 18.30 tot 20.00 uur
Tijdens de lezing over autisme wordt er speciale aandacht besteed aan de omgang met media voor deze doelgroep. De lezing is gericht op ouders/ verzorgers van kinderen in alle leeftijden. 

Cursus Digikids Medialab
Tijdens de Media Ukkie Dagen start ook de cursus Digikids Medialab. Creatief aan de slag gaan met media, zoals vloggen, Virtual Reality en 3D printen. Leuk en leerzaam tegelijk! Deze cursus wordt gegeven door CG-Graphics in het Medialab te Roosendaal. De cursus omvat 10 woensdagmiddagen van 14.00 – 15.30 uur, start op woensdag 3 april en kost € 100,00.  

De Media Ukkie Dagen worden ook in de andere Bibliotheken VANnU georganiseerd. Voor een overzicht van alle activiteiten, data en tijden, kijkt u op https://www.bibliotheekvannu.nl/nieuws-en-agenda/agenda/media-ukkie-dagen-2019.2.html