Lustrumeditie Polderchallenge Standdaarbuiten

In West-Brabant en de gemeente Moerdijk in het bijzonder heeft de Polderchallenge Standdaarbuiten inmiddels een duidelijke plaats verworven in de agenda`s van vele, zelfs buitenlandse, sportievelingen die houden van een uitdaging. Binnen afzienbare tijd is het evenement gegroeid tot een spektakel met meer dan 1000 deelnemers!

De Stichting Polderchallenge Standdaarbuiten heeft een uitdagend parcours in en om het dorp van Standdaarbuiten gebouwd. Het wordt de vijfde editie oftewel het eerste lustrum van de Polderchallenge Standdaarbuiten. Gezien de grote belangstelling heeft de organisatie het evenement uitgebreid naar twee dagen, zaterdag 7 én zondag 8 september 2019. Voor alle leeftijden is een gevarieerd parcours samengesteld, met hindernissen waar de lopers water, gras en modder als natuurlijke elementen moeten overwinnen. Dat deelnemers nat en vies bij de finish aankomen is voor niemand een bezwaar. Het levert schitterende plaatjes op, die lang in het geheugen blijven hangen.

Zaterdag 7 september 2019 zal rond het middaguur de eerste warming-up plaats vinden en zal het startschot klinken voor respectievelijk de Funrun (6 km.), de Toughrun (12 km.) en de Ultimaterun (18 km.)  Aansluitend op deze runs, zal de after-party met gratis toegang, plaatsvinden met DJ Littel en Simply Dutch. Met 750 deelnemers is het maximum bereikt en is deelname niet meer mogelijk.

Op zondag 8 september 2019 zullen de gehele dag de kinderen (circa 300 deelnemers)  aan bod komen met de Ininminirun (600 m.) en de Kidsrun (2,5 km.). Om lange wachttijden te voorkomen heeft de organisatie er ook voor gekozen, om de start van een aantal categorieën op te delen in tijdvakken. Na deze runs zal het 5-jarig jubileum met een gezellige closing-party worden afgesloten, met optredens van o.a. “De mannen van de Straat”. Ook hier is de toegang gratis.

De “Polderchallenge feesttent” zal op beide dagen als centrale locatie fungeren, waar alle praktische zaken rondom deelname gecoördineerd worden en waar deelnemers en bezoekers een hapje en een drankje kunnen nuttigen. Op zaterdag zal de feesttent geopend zijn van 13.00 – 01.00 uur en op zondag van 13.00 – 20.00 uur. Voor bezoekers is een plattegrond beschikbaar met de zichtlocaties waar deelnemers de hindernissen passeren.

Bent u bereid de Polderchallenge Standdaarbuiten op enigerlei wijze te ondersteunen neem dan contact op met de organisatie. Vrijwilligers zijn onmisbaar en altijd van harte welkom. Aanmelden vrijwilligers en/of vragen? Neem contact met ons op! Informatie met prachtige foto`s en filmpjes over de Polderchallenge Standdaarbuiten treft u aan op www.polderchallengestanddaarbuiten.nl of op de facebookpagina.


*Foto: Ton Kuipers

Beelden bij dit artikel