Bewoners Van Glymesstraat Standdaarbuiten vieren eerste straatfeest

Gisterenmiddag en -avond fungeerde de enorme partytent in de Van Glymesstraat in Standdaarbuiten als ontmoetingsplek. Het allereerste buurtfeest speciaal georganiseerd voor de bewoners van de straat, had als doel om elkaar beter te leren kennen. Want, zo zei één van de initiatiefnemers Rens, de meeste mensen kennen hun buren, maar hoe verder je gaat, hoe minder bekend de mensen met elkaar zijn. En om dat tegen te gaan, kwamen zo'n 80% van alle Van Glymesstraat-bewoners bij elkaar om te praten, te lachen, te barbecueën, te drinken en spelletjes te spelen, met als hoofdprijs de Van Glymesstraat-wisselbokaal.

Naast Rens, hebben ook Corry, Sandra, Silvia, Dre en Sander zich ingezet om het eerste Van Glymesstraatfeest te organiseren én werden zij spontaan geholpen door straatgenoten bij het opbouwen van de grote feesttent en het neerzetten van de tafels, die beschikbaar gesteld zijn door Moerdijk Leeft. Iedere straatbewoner, de jongste 0 jaar en de oudste 82 jaar, kreeg een naamsticker met huisnummer die zij op hun kleding konden plakken. Niet alleen is het een toegankelijke manier om iedereen te leren kennen, maar was het ook makkelijk om het juiste huis terug te vinden aan het einde van de avond, zo grapte één van de straatgenoten.

Een straatfeest is natuurlijk niet compleet zonder quiz over die desbetreffende straat. Verdeeld over drie rondes werden er allerlei vragen over de Van Glymesstraat gesteld. Van 'Waar komt de naam Van Glymes vandaan?' tot 'Hoeveel vrijstaande huizen staan er in de straat?', waarop vele kinderen pijlsnel door de straat schoten terwijl ze hardop telden en het antwoord gilden naar hun quizteamgenoot. Uiteindelijk was het het team van Sjak, Anita en Inge die de Van Glymesstraat-wisselbokaal mee naar huis mocht nemen. 

Een mooi initiatief én met succes. De mensen die aanwezig waren, complimenteerden de initiatiefnemers met de organisatie van het gezellige straatfeest en er is al besloten dat dit feest jaarlijks een vervolg moet krijgen. De datum voor het eerstvolgende Glymesstraatfeest zou dan onder voorbehoud 29 augustus 2020 kunnen zijn. Laten wij dan onder voorbehoud vast zeggen dat wij er dan ook weer bij zullen zijn, net zoals we dat gisteren waren! Met dank aan de organisatie, in het bijzonder Rens, voor de hartelijke ontvangst.

Beelden bij dit artikel