Laatste schooldag alarm! Slierten in Zevenbergschen Hoek

Vandaag is de laatste schooldag en dus zijn er overal leuke dingen te doen. Wij maakten vanochtend een rondje met onze kijkop-bolide, en begonnen in Zevenbergschen Hoek. Alle leerlingen van basisschool De Hoeksteen lieten traditiegetrouw het hele dorp weten dat ze van hun welverdiende vakantie gaan genieten.

Zij begonnen daarmee al op het schoolplein, waar de kleuters afscheid namen van hun leerkrachten en van een glijbaantje het raam uit mochten glijden. Zowel de leerkrachten als de beste vrienden Gerwin en Vinay kwamen naar ons toe en vroegen of wij een foto van hen wilden maken. De groepsfoto van de collega's werd genomen bij de feestelijke ballonnen en de twee vrienden mochten zelf hun lievelingsplekje op het schoolplein kiezen. Wij keken naar het speeltoestel, de zandbak of klimrek, maar de twee jongens wilden bij het hek op de foto. Een uitleg van één van de juffen verklaarde de locatie: "Dat is het hek waar ze altijd voetballen. Dus het is eigenlijk wel logisch dat dát hun lievelingsplek is!"

In een lange sliert liepen alle leerlingen, met de afzwaaiende groep 8 voorop, door het dorp én door woonzorgcentrum Sint Martinus, terwijl ze het bijna 100-jarige Sliertlied zongen. Enkele bewoners van Sint Martinus beleefden tijden van weleer en zongen vermaakt met hen mee.

Het Sliertlied:
Leve de vakantie, jongens wat een pret.
Veertien dagen rusten en niet vroeg naar bed.
We gaan er uit logeren voor een dag of vier,
Bij mijn oom of tante, daar hebben we veel plezier.
De bokken voor de wagen, de ezels voor de kar.
De gaten in de kousen, de haren in de war.
't Is vandaag onze laatste dag; morgen gaan we schuiven.
(schuilen)
Hadden we beter opgepast, dan hadden we mogen blijven.
Vier, vier duizendmaal, 't is kermis op Den Hoek.
Peperkoek, Kalishoek, Schotteldoek.

Bekijk de volledige sliert van 2019 en luister of de kinderen de tekst goed hebben gezongen, via onderstaand filmpje dat wij aan de start maakten.
https://www.youtube.com/watch?v=rBrZC3dM6wk

*Voor de app-lezers: om de kijkop-app zo snel mogelijk te houden, tonen we niet meer dan 5 foto's per artikel. Bij dit artikel zijn meer foto's geplaatst, welke u allemaal kunt bekijken door hier te klikken

*In goed overleg met de school hebben wij foto's gemaakt van de kinderen met in achtneming van de AVG. Mocht er onverhoopt toch een foto tussen zitten waar u bezwaar tegen heeft, kunt u ons dit kenbaar maken via info@kijkopmoerdijk.nl. Vermeld dan duidelijk om welke foto het gaat.

Beelden bij dit artikel