SKW de Klavers doet het gewoon weer: Buitenspeeldag Moerdijk supergeslaagd

Hoe zij het elke keer weer flikken, schiet ons maar lek. Al maanden kan SKW de Klavers in dorp Moerdijk niks organiseren voor de kinderen en nu het eindelijk wél weer mag, mogen de volwassenen weer niet te dichtbij elkaar staan. ‘Dan organiseren we toch gewoon iets zónder volwassenen?’, dat moeten de vrijwilligers van De Klavers ongetwijfeld gedacht hebben toen zij de organisatie van de Buitenspeeldag weer oppakten. En met succes; maar liefst 54 kinderen genoten gisteren van spelletjes, springkussens, knutselen, bouwen en natuurlijk poffertjes!

Met uitsluitend de hulp van de vrijwilligers en enkele ouders, werd de Alternatieve Buitenspeeldag opgezet op het schoolplein van basisschool De Klaverhoek. Aanmelden was verplicht, ouders mochten er niet zelf bij blijven maar hun kinderen wél de hele middag vrij laten spelen. Er waren spellen voor alle kinderen, in de leeftijd van 4 jaar tot en met groep 8. De meest spectaculaire was toch wel de opblaasbare rodeostier waar de cowboy of cowgirl moest proberen op te blijven zitten, terwijl er aan vier kanten met lange touwen aan getrokken werd om die opdracht zo moeilijk mogelijk te maken.

Van al dat spelen, springen, denken en lachen in de buitenlucht, krijgt ieder kinderbuikje natuurlijk honger en gelukkig waren daar de inmiddels befaamde Klaverspoffers, die vergezeld met boter en poedersuiker gemakkelijk naar binnen gleden. ‘Befaamd’ is normaal bezien een discutabel begrip, maar in dit geval is het echt een feit. Wij kunnen dat weten, want ook onze redactie geniet ieder jaar opnieuw van die overheerlijke poffertjes als we op bezoek mogen komen bij De Klavers!

Beelden bij dit artikel