KijkopMoerdijk licht uit: Muziekvereniging Zevenbergen

Vandaag lichten we een muzikale vereniging uit die zich pas net bij onze KijkopMoerdijk-kring heeft aangesloten: Muziekvereniging Zevenbergen. We zijn pas net begonnen deze vereniging op onze digitale kaart te zetten en ze worde nu al uitgelicht. De vereniging, die bestaat uit het Harmonieorkest, het Probeerorkest en het Leerorkest, zet zich in om muziek maken onder de aandacht te brengen bij de jeugd en geven daarvoor cursussen waarbij kinderen kennis kunnen maken met een instrument. 

Die cursussen vloeien voort uit presentatielessen op basisscholen in Zevenbergen en Noordhoek die de muziekvereniging ieder jaar verzorgt. Kinderen die dat leuk vonden, kunnen zich aanmelden bij het Probeerorkest en een muziekinstrument kiezen waar zij 10 weken op kunnen meespelen. Na die periode kunnen kinderen doorstromen naar het Leerorkest. Het Leerorkest is voor kinderen (en volwassenen) die al les hebben op een muziekinstrument. Veel van deze kinderen stromen door vanaf het Probeerorkest en vinden het leuk om met elkaar verder te leren en zich muzikaal te ontwikkelen. Zowel het Probeer- als het Leerorkest vallen onder de noemer MooZ, het Muzikaal Opleidings Orkest Zevenbergen, en staan onder leiding van dirigente Anne Hoogendijk.

Het Harmonieorkest van Muziekvereniging Zevenbergen is het oudste onderdeel van de vereniging en heeft een modern repertoire; van bigband tot pop en van “klassieke” popsongs tot modern amusement. In de Harmonie worden alle hout-, koper- en slagwerkinstrumenten bespeeld, onder leiding van dirigent John Curfs. John is naast dirigent bij de Muziekvereniging Zevenbergen, ook werkzaam als solotrompettist bij de Marinierskapel van de Koninklijke Marine. Hij wil het orkest aantrekkelijker maken voor jonge muzikanten door een modernere muziekkeuze en door het het betrekken van de leden in de ontwikkeling van het orkest.

Het Probeerorkest repeteert iedere dinsdagavond van 17.45 tot 18.30 uur, gevolgd door de repetitie van het Leerorkest van 18.45 tot 19.45 uur, beiden onder leiding van Anne Hoogendijk. Het Harmonieorkest repeteert ook op dinsdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur, onder leiding van John Curfs. Deze repetities vinden allen plaats in De Borgh in Zevenbergen. 

Wist u dat Dweilorkest Bultse Herrie ook een onderdeel is van Muziekvereniging Zevenbergen? Zij repeteren op woensdagavond van 19.30 tot 21.30 uur, 'Bij Verhoeven'. 

Wilt u meer informatie over Muziekvereniging Zevenbergen, zoals contactgegevens, foto's en een link naar de website, kijkt u dan op de profielpagina op KijkopMoerdijk, door op deze directe link te klikken: https://kijkopmoerdijk.nl/organisatie/muziekvereniging-zevenbergen.html

*Wilt u uw bedrijf, vereniging of stichting ook een lokaal platform bieden en de aandacht geven die het verdient? Neem dan contact met ons op via info@kijkopmoerdijk.nl!