KijkopMoerdijk licht uit: Sinterklaas Stichting Sint’s Pietengedoe

Terwijl velen uitkijken naar carnaval, blikken wij nog even terug op hét kinderfeest van het jaar met de volgende uitgelichte stichting: Sinterklaas Stichting Sint's Pietengedoe. De stichting die sinds 2015 bestaat, heeft als doel het Sinterklaasfeest te behouden zoals deze nu gevierd wordt en vele kinderen blij te maken in de aanloop naar 5 december. 

Al in 2008 was er een club vrijwilligers actief die huisbezoeken organiseerde in en rondom Fijnaart. In de loop der jaren trok de club nieuwe mensen aan, maar vertrokken er ook vrijwilligers. In 2012 zou het erom spannen: slechts drie vrijwilligers wilden zich dat jaar nog inzetten en dus hing het Sinterklaasfeest aan een zijden draadje. Een grote zoektocht naar vrijwilligers startte en resulteerde in succes: 22 vrijwilligers en 5 potentiële bestuursleden. In 2015 was het dan zover: de Sinterklaas Stichting Sint's Pietengedoe werd opgericht via een notariële akte en inschrijving bij de Kamer van Koophandel. 

Het Sinterklaasontbijt in het Fort van Sinterklaas (Fort Sabina in Heijningen) was de eerste grote activiteit voor de stichting. Een geslaagde dag, maar de stichting wilde meer interactiviteit met de kinderen. Brainstormsessies kwamen uit op dansen, snoepen, frietjes eten en los gaan met de pieten: de Zwarte Pieten Disco werd geboren. In samenwerking met de Fendertse Hoeve in Fijnaart wordt deze kindermiddag jaarlijks georganiseerd. KijkopMoerdijk kan u alvast mededelen dat dit jaar de Zwarte Pieten Disco op woensdag 20 november vanaf 13.30 uur weer zal losbarsten!

Sinds 2016 organiseert de stichting ook een Sinterklaas Uittocht. Het hoogtepunt van het Sinterklaasfeest is natuurlijk pakjesavond, maar daarna vertrekt de Sint zonder nog iets te zeggen. De uittocht wordt georganiseerd voor kinderen die nog afscheid willen nemen en Sinterklaas willen bedanken voor de leuke cadeautjes die ze gehad hebben. Op 6 december loopt een stoet door de straten van Fijnaart, waarbij de kinderen verlichte lampionnen vasthouden en er liedjes worden gezongen, om vervolgens gezamenlijk afscheid te nemen van Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten.

Ook al zijn de feestdagen net achter de rug, de Sinterklaas Stichting is nu al weer bezig voor seizoen 2019. Buiten de Zwarte Pieten Disco en de Uittocht Fijnaart, zijn zij al druk bezig met de verhaallijn voor de huis- en bedrijfsbezoeken en zijn ze druk in de weer om een nieuwe activiteit op te zetten in samenwerking met Villa D'Engelenburgh in Fijnaart. Hiervoor zal een plan worden geschreven en goedkeuring van bestuur en de beheerders van D'Engelenbrugh worden gevraagd. Zodra daar meer over bekend is, leest u dat natuurlijk ook bij ons!

Wilt u meer informatie over Sinterklaas Stichting Sint's Pietengedoe, zoals contactgegevens en een link naar de website, kijkt u dan op de profielpagina op KijkopMoerdijk, door op deze directe link te klikken: https://kijkopmoerdijk.nl/organisatie/sinterklaas-stichting-sints-pietengedoe.html

*Wilt u uw bedrijf, vereniging of stichting ook een lokaal platform bieden en de aandacht geven die het verdient? Neem dan contact met ons op via info@kijkopmoerdijk.nl!

Beelden bij dit artikel