Kerstmarkt De 7 Schakels een bezoekje waard

Vandaag en morgen staan de deuren van de kerstmarkt in woonzorgcentrum De 7 Schakels in Zevenbergen wagenwijd open voor bezoekers. Medewerkers, vrijwilligers en bewoners hebben alles op alles gezet om een leuke markt te organiseren met voor ieder wat wils. Dat blijkt ook wel zo te zijn, want een bezoekje aan het woonzorgcentrum is echt wel de moeite waard.

Al is het bijvoorbeeld alleen maar voor het miniatuurkerstdorp gebouwd door Johnny, waar hij al sinds vorige week zaterdag mee bezig is. Terwijl wij over de markt liepen voor het maken van sfeerfoto's, werden wij op onze schouder getikt door Mientje. "Heeft u al een foto gemaakt van het kerstdorp? Want wij hebben er zelf geen mooie foto's van". Eenmaal in gesprek, vertelde Mientje dat haar zoon, Johnny, het hele miniatuurdorp eigenhandig heeft opgebouwd, speciaal voor de bewoners van De 7 Schakels. "Een deel van wat hier staat is van De 7 Schakels, een deel is van onszelf. Je kan het niet allemaal in je eigen huis zetten hè en hier zijn ze er erg blij mee. Sommige huisjes en boompjes heeft hij ook zelf gemaakt." Terwijl we een foto maakte van het kerstdorp, stond er ineens een man naast ons met kerstbretels aan. Het bleek Johnny zelf te zijn, die zijn moeder aanvulde: "Ik heb het speciaal gedaan voor de mensen. Zij genieten er zo van, dat is echt fantastisch. Ik wil het nog een beetje aanvullen want ja, het is nog 13 dagen tot kerst, dus het kan nog gewoon blijven staan."

Natuurlijk zijn de kraampjes, de lekkernijen, de kerstvrouw en de sfeer ook zeker de moeite waard. Wij bezochten de kerstmarkt vanmiddag, maar als u vandaag verhinderd was, kunt u morgen, zaterdag 14 december dus, tussen 11.00 en 16.00 uur ook nog terecht en op die middag om 14.00 uur zal Muziekvereniging Zevenbergen een kerstoptreden geven. Voor de entree hoeft u het niet te laten: die is namelijk gratis.

*Voor de app-lezers: om de kijkop-app zo snel mogelijk te houden, tonen we niet meer dan 5 foto's per artikel. Bij dit artikel zijn meer foto's geplaatst, welke u allemaal kunt bekijken door hier te klikken.

Beelden bij dit artikel