Fotomodellen op de kerstmarkt SOVAK in Klundert

Een foto mogen maken van Corrie is niet iedereen gegeven. Super enthousiast gaf ze onze fotograaf permissie een foto van haar te maken maar een tweede foto? 'Nee, zo is het wel genoeg'. Omdat Corrie het wel genoeg vond, vroeg Silvana aan Ad of hij dan met haar op de foto wilde en dát wilde de vrijwilliger wel.

Overigens heeft Corrie groot gelijk over het halthouden van onze fotograaf. Want ja, het is eigenlijk haar 'handeltje' dat de aandacht verdiende. Hoe meer Corrie zou verkopen, hoe hoger de opbrengst van de kerstmarkt zou zijn. Die opbrengst kwam namelijk geheel ten goede aan SOVAK locatie Klundert. Het handeltje van Corrie bestond uit allerlei zelfgemaakte spulletjes, zo vertelde vrijwilliger Bert ons. "Deze artikelen hebben we allemaal zelfgemaakt. We helpen de cliënten van SOVAK met de houtbewerking, dus al die potjes en bloembakken bijvoorbeeld zijn zelfgemaakt en verkopen we vandaag op de kerstmarkt." Vrijwilliger Ad vult hem aan: "Bert, ikzelf, René en Jan wisselen elkaar een beetje af. Dus zo staan we hier niet alle dagen van de week, maar overleggen we met elkaar wie wanneer wel of niet kan. Maar samen maken we hier de leukste dingen samen met de cliënten."

Bij binnenkomst in het gebouw aan de Niervaartweg, kwam de geur van verse oliebollen ons tegemoet. Al sniffend liepen wij ons neusje achterna en kwamen we in het keukentje Sam en Jennie tegen, de oliebollenbakkers van de kerstmarkt. De verkoop van de eeuwenoude lekkernijen verliep goed, maar Sam en Jennie lachten nog net zo breed als aan het begin van de ochtend. Of zij ook op de foto wilden? Ja natúúúrlijk, maar dan wel een actiefoto terwijl Sam de oliebollen uit het vet schepte. Staat genoteerd!

De kerstmarkt bij SOVAK gaat natuurlijk niet om wie op welke foto staat, maar het is tóch leuk meegenomen dat vrijwilligers én bewoners gerust willen poseren voor een leuk verslag op dit digitale nieuwsmedium. Wij danken hen dan ook hartelijk voor de gastvrijheid!

Beelden bij dit artikel