Jeugd en jubilarissen dubbel in het zonnetje op buitenconcert OKK

'Eerbied voor jouw grijze haren' indachtig, is de beste manier om een verslagje te schrijven over het Late Summerconcert van fanfare OKK, starten met Frie van Oosterhout. Frie is maar liefst 70 jaar lid van OKK uit Zevenbergschen Hoek. Hij werd door OKK voorzitter Ellie Akkermans bedankt en geëerd met een bondsspeld. Diezelfde eer vielen Anton Wevers en Emiel Cruijsberg te beurt maar dan wegens 60 jaar lidmaatschap. Tot slot werd ook Ronald van Brugge in het zonnetje gezet wegens zijn zilveren jubileum ofwel, 25 jaar lidmaatschap.

Een ongeschreven wet en traditie is dat jubilarissen bij OKK een presentje geven aan de fanfare in de vorm van een muziekstuk. Daar hadden Anton en Emiel iets héél anders op bedacht. Samen schonken ze OKK twee prachtige banners! U ziet ze op een van de foto's die wij gisteren maakten.

Het Late Summerconcert startte gisteren met een optreden van Dynamite, het opleidingsorkest van muziekvereniging Alliance uit Lage Zwaluwe. Vervolgens was het aan de jeugd van OKK waarna beide jeugdorkesten ook nog gezamenlijk enkele nummers opvoerden. Na Reinier, Jochem en Nienke in het zonnetje te hebben gezet wegens het behalen van hun muziekexamen, was het na de pauze de beurt aan het grote orkest van OKK.

Niet alleen de geslaagden en de jubilarissen stonden gisteren in het zonnetje, maar stond iederéén dat in het fraaie Martinuspark. Door het geweldige weer hoefde het slechtweerscenario niet uit de kast te worden gehaald. Dat luidde: het Late Summerconcert verplaatsen naar de kerk.

Niets van doen met het evenement maar op verzoek van onze fotograaf tóch vermeld, is het aanbod om vanaf het balkon een stoel aan te pakken van een bewoonster van woon-zorgcentrum St. Martinus. Da's wél ff heel lief zeg!

Beelden bij dit artikel