Hennepruimdag, hennep aangetroffen in Zevenbergen

In Zeeland en West-Brabant werden diverse controles uitgevoerd door zogenaamde hennepteams van de politie. Twee daarvan waren in Zevenbergen. In een woning aan de Kreekkant werd in de woning een kweektent aangetroffen met daarin 21 grote hennepplanten. Het ging hier om moederplanten waarvan hennepstekken waren gesneden.

In een kweekkast stonden vervolgens in speciale kweekblokjes 500 hennepstekjes. Op een droogrek lagen henneptoppen (132 gram), te drogen. Op zolder hingen een aantal grote henneptakken te drogen en in de tuin stonden nog twee buitenhennepplanten. In verband met het vermoedelijk verkopen van jonge hennepstekken werd er een dure racefiets van de bewoner in beslag genomen.

Naar aanleiding van overlastmeldingen werd er ook een onderzoek ingesteld in de Darincstraat. Daar bleken een aantal buitenhennepplanten in de tuin te hebben gestaan en werd er nog een grote plant aangetroffen. Omdat slechts 5 gram hennep wordt gedoogd en er hier sprake was van een veel grotere hoeveelheid, werd de plant in beslag genomen en deed de bewoner afstand van de plant om strafvervolging te voorkomen.