Baby Jesse krijgt bezoek van burgemeester en brandweercommandant

Op de uitgerekende datum, 8 oktober 2018 (08-10-2018), werd Jesse geboren, met wijd opengesperde ogen, klaar om de wereld in te gaan. Zijn ouders Ronald en Nienke mochten genieten van een 17 urige bevalling, waarbij Nienke natuurlijk het hardst gewerkt heeft en Ronald vooral gecoacht heeft. Als jeugdvoetbaltrainer bij Feyenoord is dit wel aan Ronald besteed, Jesse is kerngezond ter wereld gekomen. 

Als jong gezin kan het leven hectisch zijn. Gebroken nachten, een ander eet- en slaapritme, veel wassen en drogen en dan kan het een en ander er wel eens bij inschieten. Jonge gezinnen blijken meer risico op een woningbrand te lopen dan welke doelgroep dan ook, omdat de hectiek van het zoeken naar een goede balans in het nieuwe leven, soms wel eens de overhand kan nemen. 

In het kader van brandveiligheid en de preventieweken, brachten burgemeester Jac Klijs en brandweercommandant Berrie de Groot vanmiddag een bezoekje aan baby Jesse om met zijn ouders te praten over brandveiligheid en natuurlijk een toepasselijk cadeautje te overhandigen. "Wij koken nog wel op gas, ook al is dit een nieuwbouwwoning", vertelt Ronald. "Ontstaan daardoor niet de meeste branden?", vraagt hij aan Berrie. "Ook, maar het is meer de elektrische apparatuur van tegenwoordig. We laden allemaal onze smartphone, tablet, iPad en waar allemaal nog meer een snoertje in moet, op. Dan komen we gevallen tegen, laatst nog, waarbij een iPad werd opgeladen in bed, met lakens eroverheen en daar nog eens kleren overheen. Die opeenstapeling van warmte leidde tot brand", legt Berrie uit. 

"Wij hebben rookmelders in huis hangen en checken altijd voor we naar bed gaan of alles uit is. Wij zijn daar heel erg consequent in", vertelt Nienke. Gelukkig dus voor baby Jesse is zijn veiligheid gewaarborgd bij zijn ouders, maar om het geheel nog compleet te maken, mocht hij van de brandweer een leuk kraamcadeautje ontvangen. In een rood koffertje, die door de burgemeester werd overhandigd, treffen Nienke en Ronald onder andere een brandweer-rompertje, een rookmelder en een veiligheidssleutel aan. 

Wilt u meer informatie over brandveiligheid en brandpreventie? Kijk dan eens op de website https://www.brandweer.nl/brandveiligheid voor tips in verschillende situaties. 

Beelden bij dit artikel