Groep zeveners en groep achters Het Kompas goed ontbijtje achter de kiezen

De leerlingen van groep 7 en groep 8 van Christelijke Basisschool Het Kompas in Heijningen hebben vanmorgen een goed ontbijtje achter de kiezen. De 15 kinderen werden namelijk uitgenodigd om, in het kader van het Nationaal Schoolontbijt, op het gemeentehuis in Zevenbergen te ontbijten met burgemeester Jac Klijs én zijn partner Lisette. Lisette is er wel vaker bij, maar die benoemen we niet vaak zo specifiek, maar vandaag doen we dat eens anders.

Lisette stond namelijk vanmorgen om 08.30 uur al de kantinejuffrouw en Julia, de secretaresse van de burgemeester, te assisteren bij het tafeldekken. Terwijl de oogjes van onze fotograaf nog maar nauwelijks open waren, zette Lisette al bordjes, bakjes, broodjes en potjes pindakaas op tafel neer. Tot groot genoegen van de groep zeveners en groep achters én juf Lisanne, die direct na het aanschuiven konden aanvallen.

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, maar toch zijn er veel mensen die niet ontbijten. Dit geldt ook voor kinderen die zonder ontbijt naar school gaan. Om hier aandacht voor te vragen wordt er in zo'n 275 gemeenten door heel Nederland het Burgemeestersontbijt georganiseerd. Zo ook in het restaurantgedeelte van het gemeentehuis in Zevenbergen, waar burgemeester Klijs en Lisette als tafelgenoten optraden om samen met de kinderen te eten, te praten en vragen aan elkaar te stellen.

Beelden bij dit artikel