Determinato gedenkt en viert 75 jaar vrijheid met bijzonder themaconcert

Muziekvereniging Determinato geeft in het kader van 75 jaar bevrijding een bijzonder themaconcert. Aanstaande zaterdag, 9 november, speelt het fanfareorkest een afwisselend programma, waarbij het nieuwe koor van Determinato, Koor & More, haar debuut beleeft. Solozangeres Marieke Ewoldt zal tevens van zich laten horen, met orkestbegeleiding en Koor & More als backing vocals.

Koor & More is ontstaan nadat een groot deel van de leden eerder dit jaar mee hebben gedaan in het projectkoor bij de productie Passie in Klundert. Het enthousiasme was zo groot dat besloten is om door te gaan als koor. Inmiddels telt deze groep ruim twintig leden die met passie elke donderdagavond repeteren. Het Themaconcert 75 jaar vrijheid wordt de eerste, officiële, keer dat het koor zal optreden. 

Tijdens het eerste deel van het concert zal er herdacht worden, door onder andere het muziekstuk 'The Story of Anne Frank', en worden er beelden van vredesmissies op groot scherm afgespeeld. Daarbij muziek uit de film Band of Brothers met een voice-over die vertelt over die missies. Verder zullen er verhalen verteld worden en herinneringen opgehaald over de oorlogstijd in Klundert. Het tweede deel van het concert staat in het teken van het vieren van de vrijheid, waarbij swingende, opzwepende nummers gespeeld worden, waaronder Think! van Aretha Franklin. Ook kan het publiek genieten van hedendaagse populaire nummers, zoals van Bløf, Frank Boeijen en Sting.

Een avond vol emotie, maar ook met feestelijk swingen en genieten, een avond die je niet wilt missen. Na afloop is er gelegenheid om onder het genot van een drankje na te praten. Kaarten à 12,50 euro zijn verkrijgbaar bij Primera Van den Berge, Voorstraat 30 in Klundert. Het aantal plaatsen is beperkt en vol is vol. Voor degenen die niet in de gelegenheid zijn om kaarten te halen bij Primera kunnen eventueel reserveren via e-mail info@determinato.nl. Het concert vindt plaats in De Stad Klundert, Molenstraat 33 in Klundert en begint om 19.30 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur.