Gemoedelijkheid en gezelligheid tijdens eerste editie Zevenbergse Paardendagen

Landelijke Rijvereniging en Ponyclub Prinses Irene in Zevenbergen organiseerde afgelopen weekend de allereerste Zevenbergse Paardendagen. De club organiseert ieder jaar drie wedstrijden, twee kleinere en één grote, maar wilde dit jaar iets groters. De ambities groeiden, de hoofden (blijft een edele sport) werden bij elkaar gestoken en de Zevenbergse Paardendagen werden geboren.

Het programma van zaterdag stond vooral in het teken van dressuur. De dag startte met Bixieproefjes. Deze proeven zijn speciaal samengesteld en ontwikkeld voor kinderen tot 12 jaar. Vijf jonge ruiters bestegen hun paard of pony om de proeven uit te voeren en vooral te oefenen met het wedstrijdverband. Ook de stap / draf proef trok 5 ruiters, de dressuur mocht rekenen op 14 deelnemers, die ieder twee proeven uitvoerden. De dag werd afgewisseld met een interessante clinic, gegeven door Fanny de Klerk van Pensionstal De Klerk in Zevenbergen. Aan het einde van de wedstrijden organiseerde de jeugd van de vereniging het Bubble Bal spel, wat gespeeld werd zónder paarden en dus voor iedereen speelplezier opleverde.

Zondag was bestemd voor de menners. Met de onderdelen cross onder het zadel met hindernissen, lange teugel proef, de minimarathon en het vaardigheidsparcours, konden de deelnemers genieten van de wedstrijdelementen en de paardensport, zonder zich druk te hoeven maken om de puntentelling voor de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie. De Zevenbergse Paardendagen is namelijk niet een officiële wedstrijd die meetelt bij de landelijke bond, maar dat is ook niet de bedoeling. Prinses Irene wil dat de deelnemers, dat waren er in totaal verdeeld over twee dagen zo'n 60, in een gezellige en ongedwongen sfeer kunnen proeven van het wedstrijdverband en kunnen oefenen voor de 'echte' wedstrijden. Wel zit er een officiële jury langs het parcours en wordt er ook gewerkt met een puntentelling én met strafseconden. Een ruiter kan zijn of haar persoonlijke resultaten dus bijhouden en meenemen in zijn of haar overige wedstrijdcarrière. 

Wij werden uitgenodigd door voorzitter Anton om even een kijkje te komen nemen, wat we dan natúúrlijk ook deden. Gisterenmiddag liepen wij even het terrein op en danken de organisatie, in het bijzonder Monique, voor de informatie en het hartelijke ontvangst dat zij ons gegeven hebben.


 

*Voor de app-lezers: om de kijkop-app zo snel mogelijk te houden, tonen we niet meer dan 5 foto's per artikel. Bij dit artikel zijn meer foto's geplaatst, welke u allemaal kunt bekijken door hier te klikken. 

Beelden bij dit artikel