Notenkrakers genieten van écht zomers festival

Het is niemand ontgaan dat de zon gisteren scheen, zelfs als je binnen bent gebleven. De één houdt ervan, de ander ziet liever sneeuw, maar tijdens het Notenkrakers Zomerfestival gisteren in Zevenbergen voegde de zon wel écht iets toe. Hoe kun je ook een zomerfestival organiseren zonder zon, warmte, koude drankjes en dansend publiek? Dansen deden de toeschouwers op de klanken van maar liefst 31 dweilbands en blaaskapellen verdeeld over 8 verschillende podia.

Het is nog de vraag of het festival last heeft gehad van het feit dat het centrum van Zevenbergen open ligt vanwege de werkzaamheden aan de haven, maar voor het opbouwen van de acht podia zijn de werkzaamheden mooi genegeerd. Op de Markt, bij het standbeeld van de Pratende vrouwen, in de Brouwerstraat, bij café Bij Verhoeven, bij theater De Schuur, bij restaurant Dok 13, bij lunchcafé Proost en bij feestcafé Bij Dennis klonken de vele vrolijke klanken van de verschillende bands.

Die bands kwamen overigens overal vandaan. Van eigen bodem tot Langeweg, maar ook uit Breda, Oosterhout en zelfs Utrecht. De Boere Soulstampers zijn gisterenochtend vanuit die laatstgenoemde stad naar Zevenbergen afgereisd en dat hebben zij niet voor niks gedaan. Zij mogen zich namelijk de algehele winnaar van het Notenkrakers Zomerfestival 2019 noemen. Zij mochten de 'Kees Schoones' wisselbokaal en de hoofdprijs van € 500,00 in ontvangst nemen, Overigens wonnen zij ook de 'Bij Ruud' presentatieprijs waar een bedrag van € 200,00 bij hoort. Een mooi resultaat dus voor de Utrechtse Boere Soulstampers. De 'Kees Schoones' muzikaliteitsprijs en de daarbij behorende € 200,00 werden binnen gesleept door De Diezeblaozers uit Den Bosch. 

KijkopMoerdijk liep ook even in het centrum rond om foto's te maken van het Notenkrakers-publiek. We hebben er zelfs een fotoalbum van gemaakt! U bekijkt ze allemaal via deze directe link: https://kijkopmoerdijk.nl/albums/notenkrakers-zomerfestival-2019.html

Beelden bij dit artikel