Moerdijks duo wint Zwaluws Koppeltoernooi Libre

'Eigenlijk ben ik kampioen.' – 'Eigenlijk was ik de beste.' – 'Noteer maar dat ze van mij biljarten geleerd hebben.' Een greep uit de opmerkingen die wij als redactie moesten noteren. Welnu, dat deden we zoals je ziet maar begrijpen doen we er geen ene (biljart)bal van.

Wat we wél begrijpen is dat de viermans organisatie weer een geweldig toernooi georganiseerd heeft: het Zwaluws Koppeltoernooi Libre. Een organisatie vanuit drie biljartverenigingen: De Poedels, Carambole en 't Veerhuis en u ziet het organisatiekwartet (vlnr) Johan Vos, Jan-Willem Polak, Anton Couters en Piet van de Steenoven op een van de foto's.

In april startten er zo'n 70 personen om de titel en gespeeld werd er in café De Polderpub en in café Ligthart. In dat laatste café vond gisteren de ontknoping plaats. De strijd om de 3e en 4e plaats ging tussen het koppel Niek van Leest/Tim Evegaars die het opnamen tegen Jan Beversluis/Ad Rademakers. Het waren Jan en Ad die wonnen en dus een podiumplaats behaalden.

De finale ging tussen het Moerdijkse koppel Joop de Bruin/Thijs Vissers die het opnamen tegen het duo Cees Lips/Mels Merks. Het waren de Moerdijkers die de titel wisten te winnen. Een Zwaluwse titel dus die meegaat naar Moerdijk!

Beelden bij dit artikel