Meehelpen op Wintermarkt Thomashuis, veel meer voldoening ga je niet krijgen

'Meehelpen op de Wintermarkt Thomashuis, veel meer voldoening ga je niet krijgen', dat is een fraaie titel maar eigenlijk zouden we liever schrijven dat verslag doen daarvan pas voldoening geeft. Want wat zijn de vrijwilligers, de bewoners en de Thomashuis-ondernemers in Standdaarbuiten gastvrij, vriendelijk én vrolijk. De Wintermarkt had een uitgebreid assortiment voor de bezoeker: van zelfgemaakte (of zelf gevulde) kerstartikelen tot enveloppen trekken (én dus prijzen kunnen winnen) en van kerststukken tot versgebakken rum- en oliebollen: het kwam de gemiddelde Wintermarktbezoeker niets tekort.

Overigens is de Wintermarkt dus niet te verwarren met een kerstmarkt. Maike, dochter van één van de Thomashuis-ondernemers, legt ons uit: "We hebben bewust gekozen voor de naam 'Wintermarkt' omdat we ons een beetje wilden onderscheiden. Er zijn al zoveel kerstmarkten deze tijd, dus wij organiseren een wintermarkt. De artikelen die we verkopen hebben we samen met onze acht bewoners bijna allemaal zelfgemaakt, of bijvoorbeeld een pot met ingrediënten om koekjes te bakken hebben we zelf gevuld en verpakt met een leuke strik. We organiseren de wintermarkt dit jaar voor de zevende keer en het is altijd goedbezocht en heel gezellig. Ook de bewoners genieten volop van deze dag", aldus Maike. 

Chapeau voor DJ, oliebollenbakker, carnavaleske, vrijwilliger pur sang, Niels, die ons een 'hele speciale bal' aanbood. Want wij kwamen Niels weer tegen, zoals eigenlijk bijna altijd tijdens een bezoekje aan Standdaarbuiten. In het schuurtje van het Thomashuis stond hij ditmaal oliebollen te bakken en pakte uit een aparte, afgesloten emmer, twee oliebollen. "Hier, proef maar eens", klonk het en vol vertrouwen zetten wij onze tanden in de speciale bal. Met een brede glimlach keek hij ons aan en vroeg of we het proefden. "Het zijn mijn befaamde rumballen. Normaal bak ik ieder jaar met de jaarwisseling voor onze familie en vrienden rum-oliebollen, maar nu vroegen ze of ik ze niet iets eerder alvast wilde bakken."

Zoals u wel snapt, hebben wij ontzettend genoten van ons bezoekje aan het Thomashuis in Standdaarbuiten. U bekijkt onze foto's in de fotoslider boven dit artikel.*Voor de app-lezers: om de kijkop-app zo snel mogelijk te houden, tonen we niet meer dan 5 foto's per artikel. Bij dit artikel zijn meer foto's geplaatst, welke u allemaal kunt bekijken door hier te klikken.

Beelden bij dit artikel