Feestelijk jubileum bij Kinderboerderij De Dierenploeg in Zevenbergen

Kinderboerderij De Dierenploeg in Zevenbergen bestaat 25 jaar en dat vierden zij gisteren met een feestelijke jubileumdag. Vele bezoekers stroomden 's middags het dierenwalhalla aan de Vlimmeren binnen, waarop vrijwilliger Rinus hen direct aangenaam verraste door hen te vertellen dat ze de portemonnee weg konden doen want deze dag waren alle activiteiten gratis!

Eén van de vrijwilligsters van De Dierenploeg vertelt ons: "Alleen de poffertjes, een extra ritje in de draaimolen of een extra bolletje ijs, daar vragen we een kleine bijdrage voor. Deze dag kost ons wel wat geld, want voor de rest hoeven de bezoekers vandaag niets te betalen. Maar hee, je bestaat maar één keer 25 jaar en dat moet gevierd worden." Alle kinderen kregen gisteren een strippenkaart met acht spelletjes, zoals bijvoorbeeld reuzensjoelen, het marmottenspel, het muizenvangspel of boerengolf. Op de achterkant van die kaart stonden zes lekkernijen of extraatjes, zoals een huifkartocht, ponyrijden, geschminkt worden en een glaasje ranja of fruitsap. Bij een volle kaart mochten de kinderboerderijbezoekertjes een Italiaans ijsje van de ijscoman gaan halen. 

Twee dagen vóór het feestelijk jubileum is Anton Klijnsmit naar de kinderboerderij gekomen. Anton is een kunstenaar in het maken van houtsculpturen en heeft een dode plataan bewerkt tot gedetailleerd kunstwerk vol verschillende dieren. Het houtsculptuur staat nu in één van de weiden te pronken. Een bezoekje aan de kinderboerderij is zeker de moeite waard, voor actuele informatie en openingstijden kunt u de website van De Dierenploeg bezoeken. 

Wij gingen gisteren ook even kijken bij De Dierenploeg en namen daar de bezoekers, de dieren en de vrijwilligers op de foto. We hebben ze voor u verzameld in een fotoalbum, welke u kunt bekijken via deze directe link: https://kijkopmoerdijk.nl/albums/25-jarig-jubileum-de-dierenploeg-zevenbergen.html

Beelden bij dit artikel