Jaarmarkt Noordhoek: van To tot Bo via Bravo naar de Modeshow

Stichtingen Kerkgebouw Noordhoek en Dorpsactiviteiten Noordhoek sloegen dit jaar weer de handen ineen voor de organisatie van de jaarmarkt in Noordhoek. Maar liefst 30 ondernemers, verenigingen en stichtingen presenteerden gisteren hun spullen in de kraampjes opgesteld in de Bisschop Hopmansstraat, springkussens, een draaimolen, diverse kunstvormen en een modeshow van West-Brabantse klederdracht én… To.

De schoonzoon van To rende ons achterna en tikte ons op onze schouder. "Zouden jullie een foto willen maken van mijn schoonmoeder? Daar staat ze net, met haar rollator. Al die spulletjes die ze uit haar rollator haalt en op het kraampje legt, zijn ook voor de verkoop. Ze is 90 jaar maar is hier de hele dag aanwezig en zal bij de kraam blijven om de spullen aan de man te brengen", vertelt hij fier.

Naast de vele kraampjes afstruinen, konden bezoekers van de jaarmarkt ook terecht binnenin de St. Jozefkerk, waar diverse kunstvormen te bewonderen waren. Van schilderijen tot speksteen en van sieraden tot keramiek; bezoekers keken hun ogen uit en konden deze desgewenst ook aanschaffen. Rond de klok van 13.30 uur startten Joop en Jolanda hun ensemble 'Uit Grootmoeders Tijd', waarin zij vrijwilligers bereid hadden gevonden om in West-Brabantse klederdracht van weleer een gepaste modeshow te lopen, waar Jolanda uitleg gaf over de kostuums. Daar voorafgaand voerden Joke Rijnart en Metty Malipaard, alias het duo Jometteke, een poppenkast / goochelact op, die de kinderen, én uw redactie, versteld deden staan van hun goochelkunsten.

Ook buiten was er volop vertier voor de kinderen, met bijvoorbeeld een stormbaanspringkussen, schminken, een draaimolen en een kleedjesmarkt, waar o.a. voor slechts € 0,20 een minuut lang met hond Bo geknuffeld mocht worden! De cateraar van dienst verzorgde de innerlijke mens met hapjes en drankjes, iets wat ook de aardbeienmeisjes deden. Zij waren overigens ook nog eens heel leuk om naar te kijken, iets wat een viertal chauffeurs van buurtbuslijn 210 kunnen beamen. Recht tegenover de aardbeidenmeisjes stond namelijk 'hun' bussie, met daarop een groot wit papier aangeplakt met in het rood 'Noodkreet'. Ook door hen werden wij op onze schouder getikt, maar daarover leest u later vandaag meer… Houd KijkopMoerdijk dus vooral goed in de gaten!

Teveel activiteiten in Noordhoek op de jaarmarkt om op te noemen, dat gaan wij dus ook verder maar niet proberen. Van To tot Bo via Bravo naar de modeshow, u bekijkt alle foto's van de Jaarmarkt Noordhoek in het daarvoor speciaal ingerichte fotoalbum, via deze directe link: https://kijkopmoerdijk.nl/albums/jaarmarkt-noordhoek-2019.html

Beelden bij dit artikel