Fanfare Muziek Veredelt: al 90 jaar liefde voor muziek

Wanneer je als fanfare al 90 jaar bestaat, mag je daar best trots op zijn. En als je daar best trots op mag zijn, mag je daar ook best wel een mooi feestje voor geven. Dat is precies wat Fanfare Muziek Veredelt uit Langeweg gisteren heeft gedaan. Tijdens het jubileumconcert traden de fanfare zelf, het jeugdorkest en een speciaal reünieorkest op én gingen zes gelegenheidsdirigenten afkomstig uit diverse Langewegse verenigingen de strijd met elkaar aan om de titel 'Beste Maestro van Langeweg'.

In het speciaal samengestelde en rondgebrachte jubileumboekje, kunnen geïnteresseerden lezen over de fanfare, worden leden Leo Hooijdonk (ergens tussen 69 en 71 jaar oud) en Brent Verhoef (9 jaar) aan het woord gelaten en worden de zes gelegenheidsdirigenten voorgesteld. In het welkomstwoord geschreven door burgemeester Jac Klijs, wordt gesproken over '90 jaar liefde voor muziek', iets dat onderstreept wordt door interim-voorzitter Bert Roskott. Hoewel ook Muziek Veredelt het niet altijd even makkelijk heeft en de vergrijzing toeneemt, weten zij een stabiele fanfare te behouden dankzij de hulp van een vast aantal gastspelers en het eigen maken van een populair repertoire, dit alles onder de bezielende leiding van de échte dirigent Juul 't Lam.

Voor het jubileumconcert heeft Muziek Veredelt een Langewegse versie van 'Maestro' georganiseerd. De zes gelegenheidsdirigenten zijn bekende dorpsgenoten en zijn afkomstig uit het verenigingsleven. De zes dappere strijders die gisteren op de bok klommen, waren John Weterings en Wim Aanraad, beiden van C.S. De Slikgatse Kemphanen, Rietje Broeders van Chanson de la Vie, Astrid ter Heerdt van S.B.O. volleybalvereniging en Marianne van de Water en Jolanda Aanraad, beiden van VIOOL Vrouwenvereniging. John dirigeerde 'Alway look on the Bright Side' (waarschijnlijk zit die nu in uw hoofd), Wim waagde zich aan 'Everybody needs Somebody', Rietje bracht het prachtige 'Une Belle Histoire' ten gehore, Astrid knalde met het modernere lied 'Chandelier' en Jolanda zweepte het publiek op met 'Rockin' Elise', een compositie gebaseerd op Beethoven's 'Für Elise'. Het was uiteindelijk Jolanda die met haar vertolking de andere dirigenten achter zich liet en er met de titel 'Beste Maestro van Langeweg' vandoor ging. 

Wij liepen aan het begin van het concert de Dorpskerk binnen, die Stichting Emmaus speciaal voor deze gelegenheid had opengesteld en wij maakten een aantal foto's. Onze planning liet het helaas niet toe om de hele middag te blijven, maar gelukkig spraken wij Kees Hessels, die ons best wat foto's van de Maestro's en de prijsuitreiking toe wilde sturen. Hartelijk dank daarvoor, Kees!

*Voor de app-lezers: om de kijkop-app zo snel mogelijk te houden, tonen we niet meer dan 5 foto's per artikel. Bij dit artikel zijn meer foto's geplaatst, welke u allemaal kunt bekijken door hier te klikken. 

Beelden bij dit artikel