Carnavalsseizoen 2019-2020 bijna voor geopend verklaard

De 11e van de 11e is de traditionele start van het carnavalsseizoen. Dit wordt in verschillende kernen van de gemeente Moerdijk gevierd, voornamelijk dit weekend. Zo gebeurt dat in Zevenbergschen Hoek, Moerdijk, Klundert, Zevenbergen, Standdaarbuiten en Fijnaart. Wij zetten alle activiteiten inclusief aanvangstijden eens even op een rijtje zodat u precies weet waar en hoe laat u ergens moet zijn om niets van het knalfuif te missen! 

 • Zevenbergschen Hoek
  Hoewel Zevenbergschen Hoek geen officieel 11e van de 11e bal viert, wordt wél de Prins Carnaval 2020 bekendgemaakt en dat gebeurt op vrijdag 8 november a.s. Het weekend van 8, 9 en 10 november staat in Zevenbergschen Hoek in het teken van 75 jaar bevrijding, maar op vrijdagavond staat de Stichting Raod van Zeuve in de schuur van familie De Lint aan de Derde Weg 5 en is iedereen vanaf 20.00 uur welkom voor de bekendmaking van Prins Carnaval om 23.00 uur.
   
 • Moerdijk dorp
  In Moerdijk dorp wordt het carnavalsseizoen geopend met het sauwelen. Voor de zaterdagavond zijn alle kaarten inmiddels uitverkocht, maar voor zondagmiddag 10 november a.s. zijn er nog kaartjes te verkrijgen à 5 euro per stuk. De deuren van De Ankerkuil, Steenweg 48, openen om 13.30 uur, het sauwelen start om 14.00 uur en duurt tot +/- 17.00 uur, waarna er nog wat nageborreld kan worden. 
   
 • Klundert
  In Klundert wordt op zaterdag 9 november 2019 het 11de van de 11de Bal gehouden in De Niervaert, Molenvliet 7. De avond start om 20.30 uur met feest DJ Remco, waarna de jeugdraad bekend wordt gemaakt. Na wederom een muzikaal intermezzo van DJ Remco, wordt de grote raad bekend gemaakt en zullen De Dorini's een spetterend optreden verzorgen. De entree is geheel gratis.
   
 • Zevenbergen
  In Zevenbergen geeft het 32ste Liedjesfestival het startsein voor het carnavalsseizoen. Het Liedjesfestival begint om 20.30 uur, bij Dinercafé van der Hooft, Markt 8. Op deze avond wordt het carnavalslied van 2020 gekozen, die door verschillende deelnemers ten gehore worden gebracht. Het motto van 2020 'Nou brik mun kloomp' zullen zij in de liedjes verwerken. Iedereen is welkom om te komen luisteren naar de inzendingen van het Liedjesfestival. 
   
 • Standdaarbuiten
  Karnavalsstichting De Deurzetters organiseert op zaterdag 9 november 2019 de 11-11 viering in Standdaarbuiten. Zij geven een gezellige feestavond om de start van het carnavalsseizoen goed in te luiden. De 11-11 viering vindt plaats in café Kerkzicht, Kerkstraat 5, en de deuren openen om 20.30 uur. 
   
 • Fijnaart
  In Fijnaart wordt Dun Ellufdu Van Dun Ellufdu Fendert gehouden op zaterdag 9 november 2019. Tijdens Dun Ellufde Van Dun Ellufdu vindt het liedjesfestival plaats met de verkiezing van het carnavalslied 2020, worden de Prins en zijn Gevolg gepresenteerd en komen de Stadse Blaozers en Bloas Tum Op een muzikaal deuntje spelen. Als klap op de vuurpijl komt C.V. Veul Gère, de artiesten uit Kruikenstad, naar De Graanbeurs, Kadedijk 6, voor een spetterend optreden. Kaartjes zijn in de voorverkoop te koop voor 5 euro per stuk, aan de deur voor 10 euro per stuk. Entree vanaf 16 jaar of onder begeleiding van een volwassene.