Moerdijks Zwemfestijn brengt 2500 euro op voor Stichting Jarige Job

De Lionsclub Zevenbergen organiseerde gisteren de tweede editie van het Moerdijks Zwemfestijn in het zwembad in Klundert. 52 deelnemers zwommen zo veel mogelijk baantjes waarbij ze zich lieten sponsoren voor Stichting Jarige Job. En met succes: de sponsorzwemactie leverde maar liefst 2500 euro op.

Het principe van het zwemfestijn is heel simpel: je zwemt in een team van 4 tot 8 personen in een half uur tijd zoveel mogelijk baantjes, waarbij sommigen zich hebben laten sponsoren voor een vast bedrag en anderen dat doen per gezwommen baantje. Het hele team plonst tegelijk in het water, waardoor ze elkaar op kunnen peppen en aan kunnen moedigen om vooral door te gaan. Langs de kant staan een aantal supporters, die hetzelfde doen. "Zo gaat 'ie goed, zo gaat 'ie béééter, alwéér een kilometer!", klonk het vanaf de zijlijn. Lieflijke bemoedigingen die er mede voor gezorgd hebben dat de tweede editie van het zwemfestijn, een groot succes is.

Terwijl wij zelf ook langs de kant van het zwembad liepen, werden wij op onze schouder getikt of wij het team van de Manege Langeweg op de foto wilden zetten. De jonge meiden giebelden het uit en gingen spontaan allemaal achter hun coach staan. Geen handige fotopositie, dus vroegen wij ze of ze niet in het zwembad wilden poseren. Lachend en giechelend sprongen de meiden het ondiepe bad in (want ja, in het diepe bad waren er teams aan het zwemmen) en lachten ze breeduit voor onze foto. Goed gedaan meiden!

Stichting Jarige Job geeft kinderen die wegens armoede hun verjaardag niet kunnen vieren, een verjaardagsbox. In die box zit alles wat je nodig hebt om een knalfuif te vieren, thuis en op school, zoals slingers en ballonnen, traktaties voor de klas en leraren, wat lekkers voor de visite en natuurlijk een mooi cadeau. De box heeft een waarde van zo'n 35 euro, wat dus betekent dat dankzij de Lionsclub Zevenbergen en natuurlijk dankzij alle zwemmers van gistermiddag, de stichting ruim 71 kinderen een geweldige verjaardag kan geven! 

KijkopMoerdijk liep ook even De Niervaert binnen, waar wij leuke foto's maakten van de teams die op dat moment aan het zwemmen waren. U bekijkt onze foto's in de fotoslider boven dit artikel.

*Voor de app-lezers: om de kijkop-app zo snel mogelijk te houden, tonen we niet meer dan 5 foto's per artikel. Bij dit artikel zijn meer foto's geplaatst, welke u allemaal kunt bekijken door hier te klikken. 

Beelden bij dit artikel