Asiel voor kamerplanten in Klundert; Een Tweede Leven

Herken je ook de situatie dat je kamerplant niet meer bloeit? Dat de blaadjes hangen en je geen idee hebt hoe je dit weer kunt verhelpen? Bedenk dan dat een plant een levend iets is, vóórdat u deze bij het GFT-afval dumpt. Plantenasiel Een Tweede Leven in Klundert kan wellicht uitkomst bieden.

Sanne van der Mierden, het gezicht achter het plantenasiel, is dol op planten. Haar huis in Klundert, waar ze woont met haar twee kinderen, staat er dan ook vol mee. Pakweg een jaar geleden startte zij met haar Plantenasiel Een Tweede Leven en vangt ze kamerplanten van mensen op die ze zelf niet meer willen óf die zelf niet meer weten hoe ze de plant op moeten knappen. Die opvang kan definitief zijn, maar ook tijdelijk in overleg. Planten die in het asiel opgenomen zijn en dankzij Sanne’s zorg letterlijk een tweede leven hebben gekregen, kunnen geruild worden, of tegen een klein bedrag verkocht. Voor asielplanten vraagt Sanne nooit meer dan 5 euro. Al het geld dat daarbij opgehaald wordt, wordt besteed aan de aanschaf van potgrond en plantenvoeding, zodat de planten niet tekort komen. Met haar eigen privécollectie, stekt Sanne veelal. De stekjes komende van haar planten, verkoopt of verruilt ze ook in het plantenasiel.

Op Sanne’s sociale media kanalen plaatst ze altijd de planten die nieuw binnen zijn gekomen, maar plaatst ze ook foto’s of berichten over haar privécollectie als er iets bijzonders gebeurt. Denk hierbij aan de komst van een nieuw blad, of welke stekjes er op het moment beschikbaar zijn. Ook wanneer er (stek)potten gedoneerd worden of juist gezocht worden, is dit te lezen op haar pagina’s. Heeft u planten waar u niks meer mee kunt en die u wel wilt doneren aan het plantenasiel? Of heeft u misschien potten waar u niks meer mee doet? Plantenasiel Een Tweede Leven is er heel blij mee! U kunt contact opnemen met Sanne via plantenasieleentweedeleven@gmail.com of via de Facebookpagina Plantenasiel Een Tweede Leven.

Beelden bij dit artikel