Het is weer oliebollentijd bij Oranjevaan

Zodra de klok terug wordt gezet naar de normale (winter)tijd, gaat het bij de muzikanten van Oranjevaan kriebelen. Het is dan tijd voor het nieuwe oliebollenseizoen. Eindelijk kunnen ze weer beslag draaien, oliebollenbakken en deze lekkernijen aan de man en vrouw brengen. Zaterdag 2 november is het zover. Dan zijn de heerlijke oliebollen van Oranjevaan weer verkrijgbaar.

Vier keer per jaar bakt en verkoopt de muziekvereniging oliebollen om de kas te spekken. Dat doet Oranjevaan al bijna zestig jaar lang. De populariteit van de bollen lijkt elk jaar verder toe te nemen. Op afgelopen carnavalszaterdag stond zelfs een enorme rij voor de baktent op de Voorstraat. Verschillende liefhebbers moesten worden teleurgesteld. Dat wil Oranjevaan natuurlijk niet op haar geweten hebben, daarom zijn afgelopen maanden de nodige innovatieve maatregelen getroffen.

Plopper

In samenwerking met Bakkerij Sonneveld is gezocht naar een manier om het beslag in een kortere tijd te vervaardigen, zonder dat dit ten koste gaat van de smaak. Daarnaast is geïnvesteerd in een oliebollendoseermachine. Dankzij deze plopper liggen de oliebollen nog sneller in het vet. Bovendien scheelt dit inscheppers die steeds schaarser worden.

Zaterdag

Het resultaat kan komende zaterdag beoordeeld worden. De versgebakken oliebollen zijn vanaf 09.15 uur verkrijgbaar. Zij worden gebakken en verkocht in de baktent die staat op de Voorstraat ter hoogte van de pinautomaat. Een zak met tien versgebakken oliebollen kost slechts 7 euro. Graag tot zaterdag!