Koninklijke Onderscheiding voor Bert Christianen uit Standdaarbuiten

Gisteravond mocht Bert Christianen uit Standdaarbuiten een Koninklijke Onderscheiding ontvangen uit handen van wethouder Thomas Zwiers. Dit gebeurde tijdens de receptie die zijn collega-brandweerlieden voor hem hadden georganiseerd. Bert, gisteren benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau, neemt na 32 jaar afscheid van de vrijwillige brandweer.

Speeches van Zwiers, cluster commandant Eric van Zundert, teamleider Rob Blok en zelfs de quiz van zijn zoon Pim vielen in het niet bij de opening van de avond. Kleinkinderen Guus, Ruben en Lizzy hoorden de sirene waarna ze in brandweertenue het 'brandje' kwamen blussen. Ze deden dat haast zo secuur als opa Bert dat normaal gesproken altijd doet. Voor zijn jongste kleinkind, Ivo, was er nog geen passend helmpje, dus baby Ivo lag lekker thuis te slapen. Opvolging heeft de brandweer in Standdaarbuiten in ieder geval genoeg dankzij deze toekomstige vuurbestrijders. 

Bert mocht naast het Koninklijk lintje ook allerlei leuke en lieve cadeautjes ontvangen van zijn vrijwillige collega's van de post Standdaarbuiten, evenals vele bloemen en chocolaatjes voor zijn vrouw Astrid.

KijkopMoerdijk feliciteert Bert van harte met het ontvangen van deze mooie onderscheiding!

Beelden bij dit artikel