17-jarige jongen uit Fijnaart aangehouden in Hoeven

Maandagmiddag rond 17.10 uur zagen agenten een scootertje rijden door de Sint Bernardusstraat in Hoeven. Het voertuig werd voor een controle aan de kant gezet. Wat de agenten meteen al opviel was dat de bestuurder zich behoorlijk nerveus gedroeg. Dat was niet voor niets, zo bleek later.

De 17-jarige jongen uit Fijnaart legitimeerde zich en maakte, op verzoek van de agenten, zijn zakken leeg. Er kwam meteen al een ploertendoder tevoorschijn. (Een ploertendoder is een soort uitschuifbare wapenstok. Het ding is genoemd in de Wet Wapens en Munitie en het is strafbaar als je er eentje in je bezit hebt.) Ook had hij een gebruikershoeveelheid hennep bij zich en was de scooter voorzien van (mogelijk) een gestolen kentekenplaat.

De jongeman was wel in het bezit van een brommerrijbewijs, maar uit onderzoek bleek dat het hier om een motorscooter ging. Voor een dergelijk voertuig had de jongen uiteraard nog geen rijbewijs.

De jongeman is aangehouden en, samen met de scooter en alle toebehoren, overgebracht naar het politiebureau waar hij is gehoord. Na het afleggen van een verklaring mocht hij weer naar huis. De scooter en de ploertendoder zijn in beslag genomen door de politie en zullen worden onderzocht. De politie maakt proces-verbaal tegen de jongen op voor alle strafbare feiten.