Zondag 7 juli, 9e editie Drimmelense Eendaagse

Natuurlijk, je moet wel een béétje fit zijn om 30 kilometer te kunnen wandelen maar je hoeft er nu ook weer niet een zeer geoefend wandelaar voor te zijn. Geoefende wandelaars gebruiken de Drimmelense Eendaagse al vele jaren als generale repetitie voor de Nijmeegse Vierdaagse. Zij zijn natuurlijk ook welkom en indien gewenst is er zelfs een route van 40 kilometer beschikbaar.

Toch benadrukken Lia en Johan die de Drimmelense Eendaagse altijd samen organiseren, dat de wandeltocht juist ook leuk is als dagje uit met familie, vrienden, kennissen, buurtverenigingen enz. Omdat er geen wedstrijdelement is en je al om 08.00 uur kunt starten, kun je over de tocht door alle Drimmelense kernen, de hele dag doen.

Vervelen hoef je je niet want in de gratis routeboekjes staat allerlei leuke info over plaatsen waarlangs je loopt en bovendien is Ons Jaren 50 Dorp in Hooge Zwaluwe speciaal op deze dag geopend. Je kunt er gratis een kijkje nemen op het dorpspleintje met oude winkeltjes, het oude cafeetje, het knusse theaterzaaltje en nog veel meer.

Met dank aan enkele sponsors is ook deze 9e editie weer geheel gratis. Starten kan zoals gemeld vanaf 08.00 uur in een kern naar keuze. Dat is in Drimmelen-dorp bij Ons Dorpshuys, in Made bij 't Trefpunt, in Terheijden bij café De Zevende Hemel, in Wagenberg bij sportzaal Driedorp, in Hooge Zwaluwe bij De Zonzeel en in Lage Zwaluwe bij Den Domp.

Je krijgt bij de start het juiste routeboekje mee en er is overal EHBO aanwezig. Inschrijven is niet verplicht maar wel wenselijk i.v.m. het aantal boekjes. Bovendien ontvangen de eerste 100 inschrijvers gratis een medaille als aandenken.

Meer info over de Drimmelense Eendaagse vind je op  http://www.drimmelense1daagse.nl

Beelden bij dit artikel